Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AMIKOR TURZA KARCSI OKOSKODIK: az egyszeri tatabányai kommentelő csak néz

turza-sok.jpg

A vélemény szabad, valljuk mi, az internetes felületek szinte mindent elbírnak, és ez így is van jól. Nálunk is előfordulnak a legkülönfélébb kommentek.

Dönthetünk úgy, hogy elolvasunk egy szimpatikus, de hamis véleményt, illetve kereshetünk igaznak vélt oldalakat is, ami alapján alakítjuk ki álláspontunkat. Ezek minden olvasó saját döntései, ezen információ alapján sokszor véleményt nyilvánítunk, amire tág teret biztosítanak a közösségi oldalak.

Az azonban már felelősséggel jár, ha az ember képviselő, mi több egy közösség által megválasztott önkormányzati képviselő. Természetesen nem azt várjuk tőlük, hogy minden témáról kimerítő, precíz elemzést tudjon adni, de az jogos elvárás, hogy legalább a saját pozíciójával kapcsolatos jogszabályokkal tisztában legyen és ne hazudozzon.

Úgy tűnik, hogy Turza Karcsi tatabányai képviselőnek sem magyarázták el, hogy érdemes lenne legalább a legalapvetőbb, rá vonatkozó jogszabályokkal tisztába lenni. Egyik cikkünk komment folyamában megpróbálja ugyanis vitapertnerét kioktatni, mintha helyben valami diktatúra építése zajlana. Szerinte a  jelenlegi polgármester döntése, hogy a képviselő-testület nem ül össze , ugyanis kommentjében azt írta:

“Kedves János a képviselő-testület munkájának mellőzése nem a képviselők, hanem a polgármester döntése. Ahogy az országgyűlés az ellenzéki hazugságok ellenére tavasszal és ősszel is ülésezett, úgy a helyi közgyűlést sem volt kötelező mellőzni. A polgármester visszaél a helyzet adta lehetőségével!”

turzakarcsi-kepviselotesutlet-mukodhetneveszelyhelyzetben-mod.jpg

Károly figyelmébe szeretnénk ajánlani 2011. évi CXXVIII. törvényt, amely

a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról rendelkezik.

Ennek 46.§ (4) bekezdése elég egyértelműen fogalmaz:

(4) Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.

No, comment!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7316379294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása