Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MENNYI-I-I?!?! A tatabányai Szent Borbálát, a becsült ár 3-SZOROSÁÉRT fogják átépíteni

szent-borbala-huszezresekkel.jpg

Az utóbbi időben a kórház újabb nagyértékű beruházásától volt hangos a sajtó, többek között a jelenlegi fideszes parlamenti képviselő Bencsik János is többször bejelentette, hogy 18 milliárdos beruházás készül a Szent Borbála területén.

Ugyan a szerződést már december 17-én aláírták a győztessel, de a nyílt tender eredményét a tatabányai Szent Borbála Kórház csak 31-én tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. Ebből meglehetősen érdekes dolgok rajzolódnak ki.

A legdurvább, hogy az eredetileg becsült ár közel háromszorosáért épülhet a tatabányai kórház új szárnya. A nyertes Strabag Építőipari Zrt. tervezheti és építheti meg a két épületet a hozzátartozó részekkel, nettó 12,13 milliárd forintért. A 2019 januári pályázat munkáit eredetileg 4,58 milliárd forintra tették a kiírók.

Vajon mi az, ami az elmúlt időszakban ennyire felvitte az árakat? Vajon ezért tartott kb. két évig a nyertes nyilvánosságra hozatala?

Egyébként a tenderen összesen 2(!)-en indultak, a másik szereplő a tatabányai Lölö-plázát építő a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. volt.

Az már csak apróság, hogy az eredeti kiírás szerinti értékelési szempontok a következők voltak: 

  • Zöldminősítési szakértői jogosultságú (LEED vagy BREEAM vagy DGNB) szakember bevonása (igen/nem) / Súlyszám: 5
  • A Tervezési feladat esetén vállalt előteljesítésideje (nap) / Súlyszám: 10
  • A fűtésirendszer üzemeltetése során 1 kWh energia előállítási költsége (Ft/kWh) / Súlyszám: 25
  • Ár - Súlyszám: 60

 Végül az értékelési szempontok így alakultak:

  • Zöldminősítési szakértői jogosultságú (LEED vagy BREEAM vagy DGNB) szakember bevonása (igen/nem) / Súlyszám: 10
  • A Tervezési feladat esetén vállalt előteljesítésideje (nap) / Súlyszám: 20
  • Ár - Súlyszám: 70

No comment!

Ezek után az a kérdésünk, hogy a maradék 6 milliárdot mire fogják költeni? (18 milliárdról szóltak a hírek, hogy annyit költenek) Vagy már megegyeztek a pótmunkákban is? 

Mintha erről Bencsik János nem ejtett volna szót!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4216368976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása