Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAPTÓL NAGY CSAPÁS A KÁPÉRA! Minden tatabányai üzletben fizethetsz elvileg kártyával

online_fizetes.jpg

Hatalmas változásokra kell felkészülni a készpénz használat tekintetében, pontosabban az áruk és szolgáltatások kiegyenlítése kapcsán.

Akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, felesleges lesz készpénzt hurcolnunk magunkkal. Ettől kezdve a boltokban, edzőtermekben, de még a kínai éttermekben sem lesz kibúvó ez alól, a készpénz nélkül érkezőknek is tudniuk kell fizetni.

Egy nyáron elfogadott törvény mondja ki, 2021. január első napjával minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést, ahol online pénztárgép működik. A banki fizetésnek nincs összeghatára, tehát az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk.

A kereskedőknek januártól legalább egyféle elektronikus fizetési forma használatát kell biztosítaniuk a vevők számára a hatályos előírások alapján. A járványhelyzet alatt azonban más, fontosabb problémákra kell megoldást találniuk a vállalkozásoknak, így ennek bizonytalan lett a jövője. Ezért a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) kezdeményezni fogja a január elsejei határidő módosítását, amennyiben a plázák és a kisebb boltok korlátozott nyitva tartásra vagy bezárásra kényszerülnének – közölte a Magyar Nemzettel Antalffy Gábor, a testület ügyvezető elnöke.Vélhetően nem csak a pandémia akadályozza meg a mintegy 60 ezer kereskedőt, hogy elvégezze a házi feladatot - emlékeztet a lap. 

A Magyar Nemzeti Bank illetékese még egy hónappal ezelőtt egy konferencián úgy fogalmazott, hogy a kereskedők egy részéhez még el sem jutott az információ, hogy biztosítani kell január elsejétől az elektronikus fizetés lehetőségét - írja az mfor.

Az alternatívák kapcsán az is elhangzott más szakértőktől, hogy akár több mint egy év is eltelhet, mire a kártyával egyenértékű, hasonlóan egyszerű megoldások elterjednek az azonnali fizetésre építve.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6816366276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása