Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

108 HALOTT, KEVESEBB SÚLYOS ESET: Tatabánya és környéke közel a tízezerhez

szentborbalakorh.jpg

Nehéz lenne készpénznek venni az állami statisztikákat, de azok szerint a hivatalos betegszám ma reggelre ismét nekilendült.

Tegnap 2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 322 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9537 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 150 102 fő (+6868), az aktív fertőzöttek száma 162 875 főre (-3005) csökkent. 5856 (-299) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en (-23) vannak lélegeztetőgépen.

A mai napra legfontosabb szabály, hogy a kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

terkep1231-koronavirus.jpg 

A Komárom-Esztergom megyei helyzet egészen biztató, mindössze 90 új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 9904-re emelkedett. 

A fővárosban és a szomszédos megyékben a következőképp áll a helyzet: 

A legfertőzöttebb helyen, Budapesten (61.752) 347 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül Pest megyében (40.421) 290 új beteg van, a vidéki listavezető Győr-Moson-Sopron megyében (18.730) 124 új beteg van mára virradóra, míg egy másik szomszédunkban Fejérben (11.577) 136 pozitív eset lett. A szintén szomszéd Veszprém megyében (12.984) 161 új koronavírusos eredményt jegyeztek fel tegnap.

A legkevesebb fertőzött, Tolna megyében (6294 - 88 új) van változatlanul. 

A koronavírus-járvány elleni védekezésben nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy szombaton megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az 5 kijelölt kórházi oltóponton ma és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat.

A vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése. Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket!

A JELENLEG ÉRVÉNYES, KORMÁNY ÁLTAL BEVEZETETT, LAKOSSÁGOT KORLÁTOZÓ SZABÁLYOK:

A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz, a többi napon is este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6316366012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása