Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI MILLIÓS JEGYZŐI JUTALOM: Nagy Bélán kívül mindenkinek jólvanezígy!

ujjegyzotbn-fbszucsne.jpg

Komoly botrány alakult karácsony környékére Tatabányán, bátran kimondhatjuk, Szücsné Posztovics Ilona nagyot hibázott, amikor 600 ezer forint jutalmat adott,másfél hónap után, az új jegyzőnek, Verhóczki Zitának. 

Egyöntetű volt a felháborodás emiatt, és bizony joggal verte ki több embernél a biztosítékot ez a nagyfokú jutalmazás. Annak idején Szücsné azért is nyerte meg a választásokat, mert a tatabányaiaknak egyszerűen elegük lett a Schmidt Csaba-féle eljárásrendből, a haveri pénzosztásból, satöbbi. 

Azóta eltelt pár nap, ahogy látjuk, egyedül Nagy Béla független képviselőnek szúrta a szemét a nagylelkű ajándékozás. A képviselő Facebook-posztjában így fogalmazott:

“A mai napig vártam, hogy Polgármester Asszony, vagy a Társadalmi Kapcsolatok Irodája bocsánatot kér a város lakóitól a karácsonyi ünnepeket megelőző botrányos jutalomosztás miatt, ahol olyan dolgozó is kapott jelentős összeget, aki november eleje óta dolgozik Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, mint jegyző! Ez a lépés elmaradt! A történtekről sem előzetesen, sem utólag semmi tájékoztatást nem kaptam, viszont minden közösséget érintő hasonló jellegű probléma a választókerület képviselőinél jelenik meg. A képviselőt találják meg az emberek, vele osztják meg véleményüket, felháborodásukat! Sajnos az ehhez hasonló ügyek pillanatok alatt tehetik semmissé azt a munkát, amit a képviselők a választókörzet lakóinak érdekében tesznek, felteszik kérdéseiket, hogy mi változott egy év alatt. Mint Önkormányzati képviselő kötelességemnek érzem, hogy bocsánatot kérjek Önöktől ezért a mindenkit, lakosságot, és hivatali dolgozókat egyaránt felháborító cselekedetért!”

Bizony gyorsan végigfutott az ajándékozás híre a városon, és a polgármester asszonynak lett volna dolga ezzel. Esetleg elmagyarázhatta volna, miért is e nagyvonalú jutalom, vagy legalább a kommunikációs tanácsadói összeüthettek volna egy közleményt. 

Bár lehet, hogy mindenki érezte, ezen nem lehet mit védeni, egyszerűen magáért beszél a döntés. Érdekes, hogy nem ugrottak rá a témára különösen a fideszesek sem, lehet ők megszokták már az ilyet, gondolom, náluk bevett gyakorlat. De még kiábrándítóbb, hogy a két alpolgármester, vagy az Összefogás frakció sem szólalt meg az ügyben. 

Helyettük is Nagy Béla kért bocsánatot a tatabányai polgároktól.

Mint ahogy a Kemma is írta Dr. Verhóczki Zita számára fontos a munkatársakkal való jó kapcsolat is. Szeretné elérni, hogy a hivatal dolgozói érezzék: bizalommal fordulhatnak hozzá, számíthatnak rá.

– Szerintem egy jó vezető aktívan részt vesz a mindennapi munkában is. Meggyőződésem, hogy saját tevékenysége által, hozzáállásával képes motiválni munkatársait, így lehet kialakítani egy jól működő hivatalt.

A jegyzőnek ebben igaza van, de szerintünk egy jó vezető nem fogad el egy ekkora jutalmat, amikor még alig dolgozott új hivatalában.

Úgy látszik, a régi beidegződéseket még nem sikerült végképp eltörölni a pénzosztó helyek környékéről. Akik a tavalyi választáson bizalmat szavaztak, bizonyára nem ezt várták.



Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216363618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása