Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TUDOD KI VOLT AZ ÜKAPÁD, SZÉPANYÁD? Hamarosan a fotelből megkeresheted őseidet

csaladfakutatas-digitalis-regimonitorbankep.jpg

A Magyar Nemzeti Levéltáron belül létrejön az ún. a Családtörténeti Kutatóközpont, jövő év. március 31-ig. Ehhez digitalizálják az anyakönyveket, így könnyebb lesz a családfa kutatás - szúrta ki a napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban első lépésként az 1895-1980 között keletkezett állami anyakönyvek - közlevéltárban őrzött - másodpéldányait kell digitalizálni. Az így létrejött adatbázisból a családtörténeti kutatások "módszertani támogatása" ingyenesen vehető majd igénybe. A családtörténeti kutatások viszont térítés ellenében vehetők igénybe - így is értelmezhető a határozat. A másik értelmezés szerint aki maga kutat az adatbázisban, az ingyen teheti azt, akinek viszont a kutatóközpont segítségére van szükség, annak fizetnie kell.

A digitalizálásra a 2022-es költségvetésből 500 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A kutatóközpont létrehozása 443 millió forintba kerül, amit szintén a 2022-es büdzséből lehet kifizetni. Azt követően az éves működtetésre 112 millió forint fordítható. A projektet az év végéig kell véglegesíteni.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5916357776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása