Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN BENCSIKNEK KAMPÁNYOL A KAMARA ELNÖKE? Schmidtnek nem jött be tavaly

szerencses-laszlo-bencsikjanos.jpg

Tegnap, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) már el is kezdte kormány melletti propagandáját, hogy milyen nagyszerű dolgokat is talált ki Orbán miniszterelnök.

Megismételte a kormány álláspontját, felsorolta a négy pontot, de azt már elfelejtette felvetni, hogy például a többi vállalkozóval, akit a járvány tönkretesz, mi lesz. Azt kérdést  sem tette fel a kamara képviselője, hogy például a buszos magánvállalkozók, miért csak most kaptak támogatást, hiszen nem most omlott össze a piacuk.

Vagy azt az egyszerű kérdést, hogy a társasági adóból, amely igazából a kormány kompetenciája, miért nem ad kedvezményt a vállalkozásoknak. Miért ahhoz nyúl, amihez igazából semmi köze. Szóval a Szerencsés László vezette megyei kamara rögtön a kormány nótáját kezdte el fújni, valószínűleg már a választási kampányra gyúrnak, amikor Bencsik János hátsóját kell fényesíteni a kamara képviselőinek.

Mielőtt bárki nehezményezné a fentieket, azoknak ajánljuk a tavalyi önkormányzati választást közvetlenül megelőző időszakát, amelynek kapcsán akkor írtunk erről a kamarai helyezkedésről.

Akkor egy furcsa levelet küldött ki a vállalkozóknak az iparkamara: egy normál tájékoztatásnak szánt, de inkább fideszes propagandaanyagot.  

“Tisztelt Vállalkozó!

Új beruházásával 100 munkahelyet hozott létre tatabányai gumiabroncs gyárában a japán Bridgestone, amellyel a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak teremtett további beszállítói kapacitást. A kormány 826 millió forinttal támogatta a 9,2 milliárd forintos fejlesztést, amely a legmodernebb digitális technológiát alkalmazza. Schmidt Csaba polgármester kiemelte, hogy a mostani a Bridgestone harmadik nagy beruházása a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. Hozzátette, a rendelkezésére álló hatvan hektár további bővítésre nyújt lehetőséget.

Üdvözlettel:

KEMKIK”

Rögtön felmerül a kérdés, mi a frászkarikát keres a levélben a tatabányai polgármester, főleg röviddel a választás előtt. Ráadásul ahhoz, hogy a Bridgestone Tatabányán épített egy raktárat, és nem mellékesen lehúzta több mint 800 millióval a magyar adófizetőket, Schmidt Csabának sok köze nincs. 

Na, jó, mondhatják az olvasók, a kamarától mit is várnánk, amikor az elnöke az a Parragh László, aki többek között olyan kijelentéseiről híresült el, hogy töröljék el a helyi iparűzési adót (amit most részben megtett a kormány), vagy régebben azt mondta,  csökkenteni kellene a gimnazisták számát, illetve gondolkodását jól jellemzi, hogy a magyarországi viszonylatban évtizedek óta nem látott, sőt a németek által is tátott szájjal bámult és páratlanul sikeres győri audis sztrájk alkalmával azt találta mondani, hogy a magyar melósok fogadják el, hogy kevés fizetésért kell dolgozniuk.

Pedig most, amikor rengeteg magyar vállalkozás nehéz helyzetben van, ideje lenne a kormánnyal szemben is az ő érdekeiket keményen képviselni, mégiscsak ők fizetik a tagdíjat. Vajon mikor fogják Szerencsés Lászlóék ezt megtenni?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1116351674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása