Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KŐKEMÉNY PROPAGANDA TATABÁNYÁN: Schmidt Csaba hátsóját nyalja Szerencsés kamarai elnök

szerencses-laszlo-schmidt-csaba.jpg

Furcsa levelet küld ki a vállalkozóknak az iparkamara: egy normál tájékoztatásnak szánt propagandaanyagot.  

Hozzánk tegnap este érkezett meg ez az e-mail, amiről mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ne Schmidt Csabát fényezné. Maga a hír, amiről szó van a levélben egyébként már több napos. 

Vajon mire fel ez a késés, eddig tartott átírni vagy Schmidt Csabának nem volt ideje rábólintani? Íme az üzenet, ami valószínűleg minden megyei vállalkozónak ki ment már, vagy ki fog menni.

“Tisztelt Vállalkozó!

Új beruházásával 100 munkahelyet hozott létre tatabányai gumiabroncs gyárában a japán Bridgestone, amellyel a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak teremtett további beszállítói kapacitást. A kormány 826 millió forinttal támogatta a 9,2 milliárd forintos fejlesztést, amely a legmodernebb digitális technológiát alkalmazza. Schmidt Csaba polgármester kiemelte, hogy a mostani a Bridgestone harmadik nagy beruházása a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. Hozzátette, a rendelkezésére álló hatvan hektár további bővítésre nyújt lehetőséget.

Üdvözlettel:

KEMKIK”  (Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, szerk. megj.)

Első kérdésünk az, mi a frászkarikát keres a levélben a tatabányai polgármester?

Azért ahhoz, hogy a Bridgestone Tatabányán épített egy raktárat, és mellékesen lehúzta több mint 800 millióval az adófizetőket, Schmidt Csabának sok köze nincs. 

Ha azt írják, hogy épül és várható mondjuk egy tender, ahol induljanak a kamarai tag válalkozók (egészen véletlenül kötelező a tagság, a válalkozóknak!), lesz egy tájékoztató, stb., az még rendjén is volna.

Persze értjük mi, hogy kampány van, csak azt nem értjük, miért kell egy ilyen testületnek beszállni a politikai kampányba. Ráadásul ilyen “agyafúrt” módszerrel, aminek az a lényege, hogy aki olvassa automatikusan kapcsolja össze Schmidt nevét a nagy fejlesztésekkel. Ezt azért csak nem kellene, emberek, kedves Szerencsés László úr!

Bár a kamarától mit is várnánk, amikor az elnöke az a Parragh László, aki többek között olyan kijelentéseiről híresült el, hogy csökkenteni kellene a gimnazisták számát, illetve a magyarországi viszonylatban évtizedek óta nem látott, sőt a németek által is tátott szájjal bámult és páratlanul sikeres győri audis sztrájk alkalmával azt találta mondani, hogy a magyar melósok fogadják el, hogy kevés fizetésért dolgozzanak.

Na persze Parragh úrnak sem kell aggódnia, annak ellenére, hogy már régen csődbe vitte saját cégét, de azóta is él kamarai vezetőként, mint Marci hevesen.

A KEMKIK  helyi vezetője Dr. Szerencsés László, úgy tűnik nem akar lemaradni, így az önkormányzati választások környékén, ezért küldhették  ki ezt a szerencsétlen propaganda e-mailt.

Profibban is csinálhatták volna: mondjuk szerveznek egy találkozót, ahol beszámolnak,  milyen lehetőségekkel jár a vállalkozások részére ez az új beruházás. De nem tették. Ebből is látszik, mennyire nincs szükség erre a hűbéres kamarára, ami a legkevésbé a vállalkozók érdekeit képviseli, helyette aláfekszik a helyi politikának.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6615050216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása