Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÁOSZ LEHET A SZOCIÁLIS DOLGOZÓK TESZTELÉSÉNÉL! Sok munkavállaló kimaradhatott

szoc_dolgozo.jpeg

Miközben örülnek, hogy egyáltalán elindult a szociális dolgozók célzott tesztelése, a hiányosságokra is felhívta a figyelmet a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezetének (SZMDSZ) elnöke, Migács Tibor a Népszavában. Az elnök szerint

A LEGNAGYOBB PROBLÉMA, HOGY A NOVEMBER 19-ÉN NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT KORMÁNYRENDELET NEM TISZTÁZZA, HOGY KIT TEKINT A KORMÁNY EGY SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALKALMAZOTTJÁNAK.

Így ugyanis még a bentlakásos intézmények dolgozóinak tesztelésénél is az intézményvezetőkön múlt, hogy például a karbantartókat vagy a gondnokokat tesztelték-e, ugyanis nekik kellett leadni a kormányhivatalnak a dolgozói listát, ami alapján aztán megszervezték a vizsgálatokat. Ahogyan az is, hogy a szabadságon lévőket berendelték-e a vizsgálatra.

Ennél is nagyobb gondnak látja a szakma, hogy a házi segítségnyújtásban és a családsegítőkben dolgozóknak csak töredéke tud élni az ingyenes állami tesztelés lehetőségével, van, ahol az állandó orvosi jelenlét hiánya miatt nem tudták megszervezni a szűrést. 

Az elnök arról is beszélt, hogy a szakszervezethez rengeteg jelzés érkezik azzal kapcsolatban is, hogy A KEVÉS TÜNETET MUTATÓ, DE POZITÍV MUNKATÁRSAKAT MUNKAVÉGZÉSRE KÖTELEZIK, MERT NINCS ELÉG EMBER A GONDOZOTTAK ELLÁTÁSÁRA-írja az Index.

Sok a karanténban és betegállományban lévő dolgozó is, így a bentlakásos intézményekben egyre nehezebb beosztásokat készíteni. Beszélt egy szomszédos megyei, fogyatékosokat ellátó 120 fős otthon esetéről is, ahol  114 lakó betegedett meg, és a 36 gondozónőből is csak 12 tesztje lett negatív, őket a hatóság arra akarta kényszeríteni, hogy költözzenek be az intézménybe és úgy lássák el a munkájukat, de ebbe nem egyeztek bele. Így most műszakonként négy ember dolgozik.

A szakszervezet továbbra is gyűjti az aláírásokat a bérrendezés és az egészségüggyel való egyenlő elbánás kiharcolása érdekében. 

Mondjuk az sem lenne baj, ha intézményenként feltennék, hogy hány pozitív teszt lett, sokat segítene.

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6916307204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása