Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJRA A HÍREKBEN BODA BÁNKÉK: fegyvert osztogatnának, mert valahol terroristák voltak

pisztoly_1.jpg

Úgy osztogatná a Mi hazánkos Novák Előd a fegyvereket a magyaroknak, mint a cukrot, legalábbis a Facebook-bejegyzése ebbe az irányba mutat. Novák úgynevezett fegyverkultúráról beszél, valamint a bécsi terrortámadásra hivatkozik. 

Tényleg az lenne a megoldás, hogy minél több embernek adjon lőfegyvert az állam?

Az önvédelemhez nem csak jogot, hanem eszközt is adna a Mi Hazánk Mozgalom a fegyverviselési lehetőségek szélesítésével, aminek szükségességét a bécsi terrortámadás is mutatja, hiszen a bűnözők úgyis megszerzik a fegyvereiket, de a védekezéshez már jogszabálymódosítás kell-írja a politikus a Facebookon.

Hozzáteszi: az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg. A Mi Hazánk szerint elsődlegesen a fegyveres testületek tagjai számára kellene biztosítani, hogy szolgálati időn kívül, egyenruha nélkül is viselhessék akár szolgálati fegyverüket. Közérdek is, hogy minél több olyan személy hordjon önvédelmi lőfegyvert magával, aki gyakorlott, és felelősségteljes viselkedés mellett a magyar államot tudja szolgálni, s a fegyverkultúra fejlesztését is biztosítja jó példával.

Az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselési engedélyt adna a Mi Hazánk, ezzel is vonzóvá téve a katonai kiképzést; ha egy önkéntestől elvárja az állam, hogy az élete árán fegyverrel védje a hazát háború idején, akkor miért tagadná meg tőle, hogy békeidőben fegyverrel védje az emberéletet jogos védelmi helyzetben? Ugyanígy be lehetne vonni a vadászokat, akik egyébként is már régóta szeretnének maroklőfegyvert a már Európában is általánosan engedélyezett kegyelemlövési célból (ti. a megsebzett és agonizáló vadat közvetlen közelről egy nagy kaliberű maroklőfegyverrel biztonságosabban és biztosabban lehet elejteni, mint a hosszúfegyverrel).

Kifejtette azt is, hogy a sportlövők fegyverviselési jogát is megteremtené a Mi Hazánk Mozgalom, mivel a sportlövő közösség a legtörvénytisztelőbb rétege a társadalomnak. A sportfegyverek otthoni tartásához szükséges éves minősítéseken túl, a Mi Hazánk az utcai fegyverviseléshez a regisztrált sportlövők legalább 3 éves tagságát és évi minimum 10 igazolt versenyt követelne meg a büntetlen előéleten kívül-írja Novák.

Nem értjük, miért kellene fegyvert osztogatni bárkinek is, hiszen a rendőrség szerint évről évre csökken a gyilkosságok száma Magyarországon. A rendőrség szerint például százezer lakosra lebontva (9,79 millió lakossal számolva) az arány 2017-ben 0,92 volt, 2018-ban 0,79 és 2019-ben 0,59. Nem beszélve arról, hogy nálunk még nem történt terrortámadás, ami nem jelenti azt, hogy ne történhetne bármikor, ám arra semmi garancia sincs, hogy attól majd jobban kezelnénk a problémát.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9916278220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása