Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A PDSZ AZT KÉRI, NE ENGEDJÉK ÓVODÁBA, ISKOLÁBA A GYEREKEKET! Már, aki teheti

osztaly-iskola-tanul-348479.jpg

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék, óvodába, iskolába a gyerekeket.

Mint írják,  sok levelet kapnak a szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket. Féltik, mert nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése. Továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve, ezért a szülők nem érzik azt a részleges biztonságot, amit a kontaktkutatás jelentene. A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben! Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

A nyilatkozatban kifejtik, hogy  ez nem azt jelenti, hogy pánikra van szükség. Megoldásokra van szükség. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban!-írja a szervezet.

Hozzáteszik: természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Azonban, ha teheti, azt kéri, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába!

A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! A szülők kérjék az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást!-jegyzi meg a PDSZ.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1116278148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása