Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZÉRT LAPÍT KANCZ CSABA TATABÁNYÁN: Müller Ciliék mekkorát hazudnak a koronavírus esetében?

kancz-zippzarszaj-mullercecilia.jpg

Csodálkozunk, hogy Kancz Csaba hallgat, mint kutyagumi a fűben? Kiderült, hogy országosan is nagy a baj, de most le is írták!

Kiderült, hogy egy ideje, részletes járványügyi adatokat kért a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet, de nem kapott kielégítő választ – tették közzé tegnap.

Azt a következtetést vonták le, hogy vagy nem mond igazat az NNK, vagy nincsenek adataik a járványhelyzetről: a fertőzöttek számáról, a fertőzés területi ellátásáról, valamint a kórházban és otthon ellátott betegekről kértek adatokat, de a kapott válaszban nem volt köszönet. A fenti adatok a hivatalos osztrák és német jelentésekben napi szinten szerepelnek.

Ezek azért szükségesek, mert az emberek ezek alapján tudnak felelős döntéseket meghozni.

Több mint két hete, minden egyes napon részletes adatigénylést nyújtottak be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, mert megelégelték, hogy a kormány a fokozódó veszély ellenére, a járvány második hullámában is folytatja a titkolózást. 

Az első adatigénylések teljesítési határidejének lejártával, csütörtök este kaptak valamiféle választ, de ezek mindössze a jól ismert linkgyűjtemények voltak, beleértve a saját Facebook-oldalukat is.

Rengeteg adatra még azt is mondták, hogy egyáltalán nem rendelkeznek vele, például nem tudják a fertőzöttségi adatokat járásonkénti bontásban, hogy melyik megyében hányan haltak meg összesen, milyen a fertőzöttek nemek szerinti megoszlása, hány szabad intenzíves ágy van, stb - szerepelt a TASZ oldalán.

Ebből azt a két kőkemény következtetést vonhatjuk le: 

“vagy fogalma sincs a magyar járványügynek arról, hogyan áll a vírushelyzet, vagy nagyon is tudják, hogy milyen tragikus kép tárulna elénk, ha megismerhetnénk az adatokat.”

A TASZ folytatni fogja az adatok megismerésére szolgáló harcát továbbra is.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3916277132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása