Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HETI TATABÁNYAI CSODATURMIXOK: örökbefogadható kutyusok és cicusok híradónkban

kutya-macska-tbtelep-20201101.jpg

Nagyon fontos munkát végez Tatabányán és környékén a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület, minél több befogadott, vagy az utcán befogott állatot gazdához juttasson. 

Amint Bányai Krisztina az egyesület képviselője elmondta, sokszor találkozunk szinte mindannyian azzal a problémával, hogy az állatok utcára vagy az erdőbe kerülnek, magukra hagyva, a gondatlan “gazdák” jóvoltából. 

Ezért gondoltunk arra, hogy mi a magunk módján segíteni szeretnénk abban, hogy minél több kutya és macska új, normális gazdára találjon. Ezen a héten is elhoztunk két kutyust és több cicust, most éppen ezeket a házikedvencet vihetnék haza a tatabányaiak. Amennyire ismerjük, még a történetüket is megosztjuk olvasóinkkkal.

Partnerünk a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület osztotta meg a képeken látható állatokról Önökkel az  információkat:

kutya-henna1-tbtelep.jpg

kutya-lara1-tbtelep.jpg

A két kutyus Lara és Hanna is kb. 5 hónaposak, kislányok. Lara nagyon betegen érkezett, de mostanara már tökéletesen egészséges, sikerült felépülnie. Hennáról kevés információ van, mert az utcán szedték össze és gondozták utána..

Mindkettőjükről elmondható, hogy közepes méretűek lesznek felnőtt korukra. Fajtájukat tekintve a legjobb csodaturmixoknak nevezték őket az egyesületben.

macska-orokbefogadhato1-tb.jpg

A cicákról röviden annyit, hogy ők ismét többlet szaporulatok és szerencsések, hogy volt egyáltalán hely a telepen számukra, különben már elpusztultak volna. A “kupac” 7-8 hetes kismacskákat rejt. Nemüket tekintve fiúk, lányok vegyesen és természetesen gazdira várnak a Tatabányai Ebrendészeti telepen.

A szakemberek a következőket tanácsolják az örökbefogadás kapcsán: mindenki jól gondolja meg az örökbefogadást hiszen egy kutya és cica életre szól. Anyagi vonzata van egy ilyen döntésünknek és a későbbi kapcsolatainkat is befolyásolja.

Ha valaki elmegy egy gyepmesteri telepre vagy egy menhelyre örökbefogadni, feltétlenül kérje ki, illetve hallgassa meg az ott dolgozó szakszemélyzet tanácsait és véleményét.

fotók: Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3016268574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása