Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÁ’MEGINT HAZUDOTT A KORMÁNYT! Az orvosok felháborodtak, hogy hülyének nézik őket

orban-iroasztalamogott.jpg

Kénytelen volt megszólalni a Magyar Orvosi Kamara, ugyanis a kormányzati kommunikációval ellentétben nem kérdezik meg őket az egészségügy átalakításáról.

Tegnap este hozták nyilvánosság azt a levelet, melyet az átalakítást levezénylő Pintér Sándor belügyminiszterhez írt az Magyar Orvosi Kamara nevében annak elnöke, Kincses Gyula. (Kásler miniszterre ilyen komoly dolgot Orbán már nem mer rábízni.)

Levelükben a kormány elképzelését a terület átalakításáról a kamarai tagság szinte egyöntetűen elhibázottnak gondolja, amely kiderült a kamara által készített felmérésből.

Egyértelműen jelzi a kormány újabb hazugságát a kamara elnöke, miszerint a végrehajtási rendeletek és a koncepció kidolgozásába eszükbe sem jutott bevonni az orvosok képviselőit, és egyértelműen sürgeti a belügyminisztert, hogy mielőbb kezdjék meg a közös egyeztetéseket. Legsúlyosabb állításuk szerint kész helyzet elé akarják ismételten őket állítani:

„Tudomásunk szerint a rendeletek nem kidolgozás alatt állnak, hanem gyakorlatilag már készen vannak. A Magyar Orvosi Kamara kéri, hogy Miniszter úr e hét végéig írja meg az egyeztetések menetét, ahol érdemben járulhatunk hozzá a törvény módosításához és a rendeletek kidolgozásához.”

Kincses Gyula elnök szerint hatalmas felelőtlenség, hogy a háziorvosi és fogorvosi ellátásban résztvevők nem tudják, milyen jövő vár rájuk. Mialatt súlyosbodik a járvány, - folytatódik a levél - a kormány intézkedései váratnak magukra, és mindeközben olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csak méltatlan, de fenyegeti a megfelelő ellátás biztosítását is. 

A levél végén az orvosok felszólítják a kormányt arra, hogy az egészségügyben dolgozók nagy többsége által kritizált törvényt korrigálja, és a dolgozói kamarák bevonásával alkossa meg az új jogszabályokat és rendelkezéseket. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9616267196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása