Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÍGY IGÉNYELHET VISSZA EGY RAKÁS PÉNZT! Akár 280 ezer forint is ütheti a markát

2020.jpg

Ehhez persze az kell, hogy legyen állam által támogatott megtakarításunk is.

A magyar állam jelenleg három megtakarítási formát támogat, melyek során a megtakarítók 20 százalékos adójóváírást kaphatnak a saját befizetéseik után. Ezek a nyugdíjbiztosítások, a nyugdíj-előtakarékossági számlák (NYESZ) és a különböző önkéntes pénztárak. A nyugdíjbiztosítások esetében 130 ezer forint az éves maximum, a NYESZ-nél 100 ezer forint, az önkéntes pénztáraknál pedig együttesen 150 ezer forint. Aki teljesen kihasználja a nyugdíjbiztosítás és valamilyen önkéntes pénztár előnyeit, ő pontosan évi 280 000 forintos adójóváírást kaphat az államtól - foglalta össze a tudnivalókat a Bankmonitor.hu.A jóváírás feltétele, hogy a megtakarító az adott évben fizessen személyi jövedelemadót. Nem jogosultak adó-visszatérítésre azok, akik az adott évben nem fizettek szja-t, mint például a katás kisadózó vállalkozók, illetve azok, akik a családi adókedvezménynek köszönhetően teljesen mentesülnek az szja-fizetési kötelezettség alól.

A személyi jövedelemadó 2020-ban a bruttó bér 15 százaléka, ennek befizetését általában a munkáltató intézi.

Ez persze családi adókedvezmény nélkül van így, aki él a lehetőséggel, annak az szja-kedvezmény mértéke 1 gyermek nevelése esetén 10 000 forint, 2 gyermek nevelése esetén fejenként 20 000 forint (összesen 40 000 forint), míg 3 gyermeknél fejenként 33 000 forint, vagyis összesen 99 000 forint havonta. A teljes összegeket csak abban az esetben lehet kihasználni, ha mindegyik gyermek „kedvezményezett eltartottnak” minősül. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy mennyi szja-t fizetnek a gyermekes családok, figyelembe véve a családi adókedvezményt is.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1716256334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása