Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉGRE! ELMARAD AZ UNCSI TATABÁNYAI OKTÓBER 23-A: itt az idő megújulni!

56.jpg

Elmaradnak az ünnepi megemlékezések október 23-án, de filmen megnézhetjük az ünnepi műsort és a polgármester asszony beszédét.

“A járványügyi szigorítások miatt elmarad az október 23-ra tervezett ünnepi megemlékezés Tatabányán a Béke Parkban. Délelőtt 10 órától a nap folyamán mindenkinek lehetősége lesz virágot, koszorút elhelyezni, mécsest gyújtani a forradalom eseményeinek emlékére. A Vértes Agorája és az önkormányzat rövid műsort vesz filmre a polgármester ünnepi beszédével, színművészek közreműködésével, előadásával és a megemlékezést a városi online csatornákon teszi közzé.”-írja a városi Facebook-oldal.

Az ünnep fontos, különösen az 56’-os eseményekre való visszaemlékezés, de elképzelhető, hogy most a koronavírus-járvány lehetőséget teremt a rémunalmas, senkit nem érdeklő, közhelyes ünnepi műsorok átgondolására Tatabányán. Mert valljuk be, ezek a műsorok nem szólítják meg a városlakókat, pedig akkor lenne igazán átélhető az egész, ha minél többen éreznék magukénak az ilyen és hasonló ünnepeket. Épp ezért kellene átalakítani, a száraz, semmitmondó műsor helyett “megmozgatni” az egész várost, szóljon az a nap az adott ünnepről, ütközzön bele a polgár, amikor a tömegközlekedést használja, amikor a hivatalba megy. Október 23-án például járja be egy busz a várost, szóljanak belőle 56’-os versek, korabeli híradó-részletek, Nagy Imre beszéde. Írjanak ki pályázatot a fiataloknak a témában, készítsenek videót, írjanak zenét, verset. Legyenek konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, vitaesetek. Vetítsenek egész nap mondjuk 56’-os filmeket az Agorában, ilyenek.

Valahogy érezzék az emberek, hogy ez a nap más, mint a többi, hogy nem tudják kikerülni és milyen jó, hogy nem tudják. Legyen vége a fantázia nélküli ünnepségeknek, adjunk új jelentést a megemlékezéseknek.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1916243120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása