Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS-KATASZTRÓFÁT JÓSOLNAK NÁLUNK: Amerikai járványmodellezők előrejelzése

koronavirus-orvos-396302.jpg

A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) szerint katasztrofális fordulatot vehet a magyarországi koronavírus-járvány.

A Washingtonban működő Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) többek közt a milliárdos Bill Gates támogatásának hála jöhetett létre. Az intézet a koronavírus-járvány szempontjából is fontos szerepet tölt be, az itt dolgozó szakemberek ugyanis járványmodellezéssel foglalkoznak – és természetesen nem csak az Egyesült Államokra vonatkozóan készítenek lehetséges forgatókönyveket.

Az IHME elsősorban matematikai modellek használatával végez számításokat és készít előrejelzéseket egy-egy egészségügyi helyzetről, így a koronavírus-járványról is. Magyarországgal kapcsolatban pedig nincsenek jó híreik: mint azt a Magyar Hang is írja, az IHME úgy találta, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak,

úgy hazánkban a mostaninál is rosszabbra fordulhat a járványhelyzet.

Az intézet előrejelzésében úgy vélekedett: ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek Magyarországon, a november végére várt tetőzésre pedig további 35 ezren fertőződhetnek meg-írja a hvg.

A napi halálozások számának tetőzését – a jelenlegi trendek alapján – november 19-re teszik az IHME kutatói. Ha viszont mindenki maszkot viselne, úgy az említett csúcsot (elméletben) december elejéig is ki lehet tolni. Ez egyben a napi halálesetek számát is jelentősen csökkentené.

Az IHME kutatói szerint a magyar járványcsúcs nagyjából egy hónap múlva következhet be, utána pedig lassú apadás indulhat.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9916225674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása