Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

UTCÁN IS VERTE GYEREKÉT A TATABÁNYAI “ANYA”: inkább ivott, mint 4 gyerekét nevelte volna

csaladon-beluli-bantalmazas-life-hu.jpg

A jövő héten állítanak bíróság elé egy anyát, kiskorú veszélyeztetése miatt, mert hihetetlen mértékben elhanyagolta gyerekeit.

Az ügyész szerint az anya egy kétszobás tatabányai tömblakásban nevelte négy gyermekét, ahol velük élt még a nő édesanyja és a barátja, illetve lakásfelújítás ürügyén hónapokig még egy további ismerősük is ott éjszakázott. 

A vádlott 2017. évtől kezdődően napi szinten fogyasztott alkoholt, melynek hatására agresszívvá vált, a családi összetűzések gyakran tettlegességig fajultak. A nő az utóbbi években gyakran váltotta a partnereit, akikkel együtt italozott. Olyan eset is előfordult, hogy a vádlott annyira részeg volt, hogy az egyik kiskorú gyermekének kellett őt lefürdetnie. 

Az kiskorúak anyja 2018. augusztus végétől munkanélküli lett, ennek ellenére a gyermekeivel utána sem foglalkozott, havonta mindössze egy-két alkalommal főzött nekik meleg ételt, a többi napon a nagyobb gyerekeknek adott pár száz forintot, hogy abból kenyeret, parizert és ketchupot vegyenek. A pénz sokszor azonban arra sem volt elég, hogy mind a négy gyermeknek jusson annyi, hogy jól lakjanak. 

Az anya a gyerekek ruháit nem mosta ki, illetve nem gondoskodott az évszaknak megfelelő ruházatatásukról sem. A nő a saját gyermekeit többször bántotta fizikailag és lelkileg is, előfordult, hogy egyiküket az utcán verte meg. 

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a nő az ülésen beismerő vallomást tesz, úgy őt a bíróság ítélje 2 év börtönbüntetésre illetve a szülői felügyeleti jogát - 3 gyermeke esetében - szüntesse meg. 

kép: illusztráció (life.hu)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr916216298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása