Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÜLLER NYUNYÓKA MIT JAVASOLNA A TATABÁNYAIAKNAK? Szájmaszkkal vagy anélkül

mullercecilia-jajjmitmondjak.jpg

Valószínűleg van az a pénz és pozíció, hogy hülyét csináljon magából nyilvánosan az ember. Így tett Müller “Nyunyóka” Cecília országos tisztifőorvos is, amikor márciusban hevesen óvott a szájmaszk használatától, szeptember elején pedig ők a legnagyobb harcosok a viselés mellett.

Míg márciusban Müller Cecíliáék szerint:

“Az egészséges emberek által viselt szájmaszk nem csökkenti jelentősen a fertőződés veszélyét, viszont álbiztonságot adhat: a használók adott esetben nem figyelnek a többi megelőző ajánlásra.

Ami a megelőzésben elengedhetetlen, az a rendszeres, szappanos kézmosás, illetve az, hogy ne nyúljunk arcunkhoz, szemünkhöz kézmosás nélkül.”

Ehhez képest tegnapi közleményében az NNK hangsúlyozta: 

“A fertőzés terjedésének lassítása csak úgy működhet, ha az emberek betartják azokat a megelőző, védekező higiénés szabályokat, amelyek megakadályozzák a vírus terjedését - emelték ki. Hozzátették: ilyen az orrot és szájat eltakaró maszk használata, amit bizonyított tények szerint ha a lakosság 80 százaléka hordana, a fertőzések száma a tizedére csökkenne.”

Ami különösen bájossá teszi a mostani aggódásukat, hogy azt írják:

“miközben az új koronavírus megfékezésével küzd a világ, egyre nő azok száma, akik kételyeket fogalmaznak meg a vírussal, a járvánnyal, vagy a járvány kezelésével kapcsolatban. Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is.”

Ezek után tényleg csodálkozunk azon, hogy polgártársaink nem veszik komolyan a hivatalos tanácsokat?

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1416199474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása