Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

CZUNYINÉ TÖRVÉNYTELENÜL BEFOLYÁSOLJA A PÉNZOSZTÁST? Bencsikéknél ez rendszerszintű?

czunyine-orbankepet-tart-azonnali-hu.jpg

Hadházy Ákos nem viccel legújabb Korrupcioinfon közzétett cikkében, ugyanis köntörfalazás nélkül kijelenti, büntető- és polgári jogi felelősségem tudatában állítom:  kifejezetten gyanítható, hogy Czunyiné Bertalan Judit – Boldog István és más fideszes képviselőkhöz hasonlóan – választókörzetében törvénytelenül befolyásolta a közbeszerzések eredményét.  

A képviselő részletesen bemutatja, már nem először, hogy a települések fejlesztését lehetővé tevő EU-s (ún. TOP-os pénzek) elosztásáról már régen lehetett hallani, hogy a fideszes országgyűlési képviselők döntik el, hogy melyik település kap támogatást és melyik nem. Cserébe “csak” annyit várnak el, hogy a település “jól” szavazzon a Fideszre és hogy az általuk javasolt cég nyerje el a munkát. Ehhez minden lehetőségük megvan, hiszen - más támogatási formáktól eltérően - a TOP-os támogatásokról közvetlenül, hivatalosan is politikusok döntenek a megyei közgyűléseken.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő választókörzetét érintően uniós pályázati pénzek elcsalása és korrupció miatt kezdtek nyomozni, akinek az Országgyűlés fel is függesztette mentelmi jogát, akit többrendbeli vesztegetéssel és a közbeszerzési verseny korlátozásával gyanúsítottak meg a hatóságok (24.hu)

A botrányt Hadházy Ákos robbantotta ki, és az ellenzéki képviselő azóta több fideszes politikussal kapcsolatban is tárt fel olyan adatokat, amelyek arra utaltak, hogy az ő körzetükben is Boldog Istvánéhoz hasonló pénzosztási rendszer működött, törvénytelenül befolyásolhatták a közbeszerzések eredményét, és ezáltal korlátozták a versenyt. 

Boldog István esetében a lázadó polgármesterek vallomása indította el a folyamatot, de a nyilvános adatbázisok alapján is egyértelműen bizonyítható, hogy ugyanaz történik, mint több más, azóta megvizsgált körzetben: kifejezetten egy választókörzeten belül megnevezhető egy-két kiválasztott nyertes cég, akik mindent visznek, és ugyanitt megvannak a “kiválasztott” vesztes cégek is, akiknek sokszor semmilyen referenciája, bevétele, telephelye és dolgozója sincsen.

Hadházyék eddigi esetei:

1) Simon Miklós A népszava cikke 2) Boldog István http://www.korrupcioinfo.hu/boldog-boldogtalan/ 3) Becsó Zsolt (itt is nyomoznak!!) http://www.korrupcioinfo.hu/becso-is-boldog/ 4) http://www.korrupcioinfo.hu/szabozsolt/

Az 5. madár tehát Czunyiné, ezekkel a részletekkel (Horváth András kollégám elemzése).

Hadházy csütörtöki sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az ugyancsak fideszes Czunyiné Bertalan Judit Komárom-Esztergom megyei körzetében is Boldog István módszerével dolgoztak. A képviselőnő körzetében a pályázatokon ugyanolyan mintázatot mutat a nyertes és a vesztes cégek szerepeltetése, mint az ügyészség által is gyanúsnak talált Jász-Nagykun-Szolnok megyei esetben. 

A módszerbeli egyezés nem lehet véletlen, állítja az ellenzéki politikus, hanem arra utal, hogy a TOP-os pénzeket rendszerszintű csalással osztották szét.

Hadházy Czunyiné körzetében a Gombos Földgép Kft. esetén keresztül mutatja be a rendszer működését.

A 24.hu lap telefonon kereste a TOP-os pályázatokkal kapcsolatban Czunyiné Bertalan Juditot, arra lettek volna kíváncsiak, volt-e információja arról, hogy a Gombos Kft. vitte a pályázatok nagy részét, és hogy ehhez rendszeresen más cégek játszottak statisztaszerepet. A képviselő nem reagált a lap megkeresésére.

Mi megkérdeztük egyébként parlamenti szomszédját, a nemrég miniszteri biztossá is kinevezett Bencsik Jánost, hogy szerinte tisztázni kell-e a dolgot, amint válaszolt frissítjük cikkünket.

kép: azonnali.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3616188208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása