Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A HÉT KÉRDÉSE, 800 VAGY 920: Mennyi fizetés illeti a tatabányai Vértes Agórája főnökét?

schmidtcs-samuelb-avertesagoraja-hu.jpg

Csütörtökön dönthet a képviselő-testület a Vértes Agorája ügyvezetőjének fizetésemeléséről.

Az előterjesztésben az áll, hogy Sámuel Botond fizetésének 15%-al történő emelésére kérik a T-Szol vezetői a várost. Az emelésről a képviselő-testületnek kell döntenie a jelenlegi szabályok szerint, de az igazagatóság tett rá javaslatot. Annyira szépen fogalmazzák meg hogy miért kell az ügyvezetőnek emelni, hogy idézzük:

“az Agora Nonprofit Kft. dolgozóinak a fizetése 2017 óta növekedést mutat, addig az ügyvezető fizetése nem emelkedett”

Azért az ott dolgozók jövedelmének emelését a Sámuel Botond-féle csapat az előterjesztés szerint nem vitte túlzásba, hiszen amíg a munkaerőpiacon általában a bérfejlesztések két számjegyűek voltak, addig az AGÓRA esetén 2018-ban 4%, 2019-ben 1(!)% volt. (Ebben az évben került sor egyedül 10% emelésre, talán nem függetlenül a helyi közszférában megvalósult emeléstől.)

A Fideszhez közelálló Sámuel Botondot Schmidt Csabáék köre, 2017. május 1-től újabb öt évre az AGORA ügyvezetőjének nevezte ki, havi bruttó 800 ezer forintos fizetéssel, úgy tűnik ez most már kevés. 

A képviselők előtt három lehetőség áll: Az első kettő, hogy elfogadják vagy elutasítják az emelést, amivel 920 ezerre emelkedne az ügyvezető bruttó fizetése. Harmadik verzióként nem döntenek róla, a T-Szol igazgatóságát pedig megkérik, hogy készítsenek kimutatást arra vonatkozóan, hogy mi alapján kerül sor béremelésre a városi cégeknél. Aztán újra nekirugaszkodnak.

Sámuel Botond egyébként a Tatabányai Sport Club elnöki funkcióját is betölti, ahol nem kap jelentősebb juttatást az elérhető beszámolók tanulsága szerint.

kép: avertesagoraja.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1616173208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása