Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉGRE ELFOGADTÁK A TATABÁNYAI ZÁRSZÁMADÁST! Szücsné kioktatta Schmidtéket

tb-varoshaza-kepviselokkel_1.jpg

Ismét elkezdődött a városi közgyűlés, immár a harmadik ebben a hónapban, kiderül többek között, hogy elfogadják-e végre a zárszámadást a helyi fideszesek. Az ülésen először a napirendről szavaztak, csont nélkül napirendre vették a dohányboltok korlátozásáról szóló javaslatot is. 

A zárszámadás tárgyalásánál Szücsné azzal indított, hogy 14 évig oktatta a könyvelőket, ezért szívesen elmagyarázza a fideszes és mi hazánkos képviselőtársainak is a zárszámadás lényegét, hátha így könnyebben megy a helyes döntés meghozatala.

Az utóbbi napokban a sajtóban felmerült, hogy  hová tűnt 1,4 milliárd forint a költségvetésből, hogy mire költötte a városvezetés. Szücsné hangsúlyozta nem ennyit költöttek, hanem több, mint 5 milliárdot, és még egyszer: az 1,5 milliárd a bevételek és kiadások egyenlege, ennyivel többet költött a város az ő regnálása alatt. 

Majd feltette a költői kérdést, mi lehet az oka, hogy Schmidt Csabáék nem akarják elfogadni? Most is ugyanaz az előterjesztés jött be, mint az előző két alkalommal. Ez egy elszámolás, nincs rajta mit magyarázni, a szabályok szerint történt minden. (Az államkincstár és a könyvvizsgáló elfogadta, a szerk.)

Ezek után kérdések nem voltak, jöttek a hozzászólások.

Kezdésként Schmidt Csaba módosítót nyújtott be a napirendhez, aminek sok köze nem volt a zárszámadáshoz, de egy külön határozatban akart a maradványokról forintra pontosan rendelkezni. Azt mondta, ha támogatni tudják Szücsnéék a kiegészítő határozatot, akkor nekik sincs igazán problémájuk a zárszámadással. Szücsné elmondta, hogy erről a típusú forrásokról egyébként a költségvetésnél kell rendelkezni. (Amit később a fideszesek is elismertek tulajdonképpen)

Aztán jött egy kis adok-kapok, amibe Boda Bánk is sértődötten beszállt, többek között számon kérve, hogy a kommunikációs stáb milyen dolgokra vetemedik a polgármester asszony videóinak elkészítése során. 

Lusztig Péter alpolgármester hozzászólásában, azt az egyszerű kérdést tette fel,  hogy a helyi fideszesek eddig arról beszéltek, hogy másfél milliárd hiányzik. Most viszont már erről nem beszélnek. Akkor mégis megtalálták?

Schmidt egyébként azt is állította még, hogy legutóbb sem szavazta meg az ellenzék a zárszámadást, most miért várják el tőlük. Ez utóbbi állításánál valószínűleg szimplán memória zavarban szenvedett, hiszen tavaly májusban 10 igen és 2 tartózkodás mellett fogadták el az előző zárszámadást. 

Ezek után szünetet tartottak a képviselők, hogy kialakíthassák a végleges álláspontokat, mi a legjobb taktikai lépés.

A szünet után Boda Bánk László kivételéve megszavazták a zárszámadást.

 

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3216086096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása