Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JOHN KATALIN A TULIPÁNOS-HÁZBAN: partnerkapcsolati menedzser lesz. Új ötlet a Bányásznapra

tuli_1_1.jpg

A városi közgyűlésen kiderült, hogy ebben az évben elmarad a nagy hagyományokkal rendelkező Tatabányai Bányásznap, a város egyik legnagyobb ünnepe. Szücsné Posztovics Ilona elmondta, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos mai kormánydöntésre való tekintettel, miszerint fenntartják a korlátozást az 500 fősnél nagyobb rendezvények tekintetében, elmarad a városi ünnepség. Nagy Béla önkormányzati képviselő szerint a bányásznapot egyébként megrendezhetné a város a stadionban, ha focimeccsekre most is lehet menni, meg lehetne fontolni a javaslatot.

A bányásznap (ma szeptember első vasárnapja) hosszú múltú hagyományra tekint vissza. 1951 előtt bányavidékenként eltérő időpontban rendezték ezeket az ünnepségeket a bányászok nehéz és küzdelmes munkájának megbecsülésére.

Tatabányán a Bányalelkészség Szent István Király temploma védőszentjének ünnepén augusztus 20-án tartották a búcsút, itt ez volt a bányásznap is.

19651-től szeptember első vasárnapján országosan egységesen tartják a bányásznapot, az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére. A tatabányai bányászat nagyon mostoha körülményei, az 1950-es nagy bányaszerencsétlenség és az ezek miatti elégedetlenséget akarták csillapítani a bányásznap törvénybe iktatásával.

De a képviselő-testület tárgyalt a Tulipános ház működtetéséről is. A múltkori cikkünkben mi is írtunk róla, hogy a Vértes Agorája fogja működtetni, és az a hír is szárnyra kelt, hogy John Katalint kérték volna fel a Tulipános háziasszonyának. Most azt is kiderült, hogy a képviselőnő pozíciójának pontos megnevezése: partnerkapcsolati menedzser.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy az Agora havi 1 millió forintért bérli majd az épületet.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8316086944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása