Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A HOLNAPI KÖZGYŰLÉSRE JÖNNEK A TATABÁNYAI VADDISZNÓK: legyen szakemberük a hivatalban?

tb-varoshaza-vaddisznokkal.jpg

Lesz-e vadgazdálkodási szakembere Tatabányának? Alkalmazzon-e a város hivatásos “vaddisznószelidítőt”?

Már többször írtunk róla, hogy Tatabányára rendszeresen bejönnek az erdőből a vaddisznók élelmet keresni, nem kis riadalmat keltve ezzel a lakosság körében.

A vaddisznók megjelenése a városunkban nem tatabányai sajátosság, hanem országos probléma, amely utóbbi években került a fókuszba. Máshol is küzdenek vele, sőt, talán meglepő, de világviszonylatban is fennálló dologról beszélünk. 

Nagy valószínűséggel azért jöttek be ezek az állatok a városba, mert a város külső részei elég elhanyagoltak, illetve a karantén miatt az emberek kevésbé  zavarták őket, így bátrabban merészkedtek idáig, hogy élelmet keressenek maguknak. És most itt ragadtak.

Azt is tudjuk, egy komoly példány befogására nem nagyon van eszköz, illetve ember, és ami szintén érdekes, hogy az ezzel kapcsolatos törvényi szabályozásban is a belterület egy fekete folt. Fontos látni, hogy a disznók az elhagyatott telkek és azok környékén telepednek meg legszívesebben, ezért problémás, hogy az utóbbi évtizedekben az eddigi önkormányzatok elhanyagolták az ilyen területek rendbe tételét. A legkritikusabb terület Tatabányán ebből a szempontból például az 1-es út és az M1-es autópálya közötti szakasz, hiszen itt elég sok önkormányzati terület is található. 

Éppen ezért várjuk kíváncsian a holnapi városi közgyűlést, ahol önálló képviselő indtvány nyújt be Nagy Béla önkormányzati képviselő egy vadgazdálkodási szakember alkalmazásának megvizsgálására.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9216082550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása