Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOPPON MARADTAK AZ EGYHÁZAK TATABÁNYÁN! Nem jutottak kompromisszumra a képviselők

perselypenz-evangelikus-hu.jpg

Városi támogatás nélkül maradnak az idén az egyházi pályázatok - számolt be róla Hajdú Ferenc, az Ifjúsági Sport Civil és Nemzetiségi Bizottság elnöke

Mai ülésén a bizottság tárgyalt az egyházak 2020. évi támogatásáról, a benyújtott pályázatok alapján. A felhasználható 20 milliós összeg elosztására háromféle javaslat érkezett.

A Mi Hazánk Mozgalom javaslata szerint az Evangelikus Egyház 12,5 millió, a Római Katolikus Egyház 7,4 millió forintot kapott volna, a Hit Gyülekezetének ők nem akartak adni. A Fidesz-KDNP javaslata szerint az Evangelikus Egyház 7,5 millió, a Római Katolikus Egyház 9,5 millió, a Hit Gyülekezete 3 millió forintot kapott volna. Az Összefogás javaslata szerint pedig az Evangelikus Egyház és a Római Katolikus Egyház 4-4 millió, míg a Hit Gyülekezete 2 millió Forintot kapott volna a várostól, vagyis a keret felét osztották volna ki.

Mivel bizottsági hatáskörbe tartozik a költségvetésben biztosított keretösszeg felosztása, ezen a fórumon dőlt el a kérdés. A mai bizottsági ülésen végül egyik javaslat sem kapta meg a szükséges többséget, ezért az idén az egyházak nem kapnak a tatabányaiak adóforintjaiból.

Az Összefogás arra hivatkozva használta volna fel csak a keret felét, hogy egyrészt a pandémiás helyzet miatt nagyobb kiadásai voltak a városnak, melyek központi megtérítéséről még nincsenek hírek, másrészt pedig az egyházak úgy nyilatkoztak, kisebb támogatással is tudnak dolgozni, rendelkeznek önerővel. A 4-4-2 millió forintos felosztás a benyújtott pályázatok arányához nagyrészt igazodott volna.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7016080740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása