Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MIT GONDOLNAK A TATABÁNYAIAK: hány éves korig vezethessenek az idős sofőrök?

sofor-idos-seniorplus-hu.jpg

Időről időre fellángol a vita az életkori skála két végén elhelyezkedők autózási tilalmáról. Most éppen az idősek kerültek a célkeresztben, miután pár napja a forgalommal szemben vezetett egy idős sofőr az M4-es autópályán.

Mielőtt csípőből elvetné a kedves olvasó a sulykot, ajánlom figyelmébe, hogy vegyen egy nagy levegőt és számoljon el tízig, arra is gondoljon, remélhetőleg szép kort fog megérni és akkor is joggal várja majd el, ne csupán az életkora alapján ítéljék meg. 

Lehet, sokan azt hiszik, hogy rengeteg balesetet okoznak az idősek, a statisztikák ezt nem támasztják alá. 2016-os adat áll rendelkezésre, ahol 2 895 balesetből a 60 és 70 év közötti elkövetők számlájára volt írható 326, a 70 év fölötti elkövetők száma pedig 210 volt - derül ki az RTL Híradó riportjából.

Ráadásul talán sokan nem tudják, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása során a háziorvos korlátozásokat is feltételül szabhat az idős sofőrök számára (például csak nappali vezetést engedélyezhet, sőt a sebességhatárt is belepecsételtetheti a sofőr dokumentumába), amelyek a jogosítványba is bekerülnek. 

Természetesen ezt nem egyszerű ellenőrizni, hiszen a korlátozás ugye a jogosítványban van, és nem a rendszámhoz kapcsolódik, ezért nehezebb ellenőrizni.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a jogosítvány meghosszabbításakor nem célszerű elnézőnek lennie a háziorvos, mert baleset esetén őtt is keményen elővehetik, ha az a sofőr egészségi állapota miatt következik be. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr416078000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása