Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS LÉPÉS, TATABÁNYA SZÉGYENFOLTJA ELTŰNIK! Rendeződhet a régi buszvég sorsa

szucsne-regibuszvegelott.jpg

Mai posztjában jelentette be közösségi oldalán Szücsné Posztovics Ilona, hogy komoly lépést tett a város szégyenfoltját jelképező régi buszvég rendezése ügyében.  

Elmondása szerint eddig is lehetősége volt a korábbi városvezetésnek ezt a kérdést rendezni, de valamiért azt nem tartotta fontosnak feladatának. A terület a Magyar Közúté, az épület tulajdonjoga pedig Tatabánya városáé illetve a távolsági közlekedést ellátó Volán társaságé.

A Magyar Közút már régóta szorgalmazta a kérdés megoldását, amelynek megoldásához a bonyolult tulajdonviszonyok miatt (amit még a rendszerváltás előtti szocialista érából örököltek) mindenki hozzájárulása volt szükséges. A város szégyenfoltjának hasznosítása miatt, a terület tulajdonosa még 2018-ban Schmidtékhez fordult, akinek az ezzel kapcsolatos szerződést hivatali ideje alatt, tavaly októberig nem sikerült aláírnia.

Erre tett most pontot elmondása szerint Szücsné, aki elmondta, a napokban kapták vissza az aláírt szerződést, mely lehetővé teszi, hogy a gazos, elhanyagolt terület, a romos épület sorsa végre eldőljön. 

Ráadásul a megállapodás szerint az Önkormányzat élhet elővásárlási jogával, így meg van a lehetőség, hogy tulajdonába kerülve döntsön annak hasznosításáról.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2716077484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása