Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TEGNAP TATÁN TÜNTETTEK A MÉSZÁROS LÖLÖ SZÁLLODÁJA ELLEN! Az Öreg-tó nem eladó

tuntetes-tata0711.jpg

Tüntetést tartott szombaton a tatai Öreg-tó partján a Stop Avalon! Tata nevű civil csoport, amely az azonos nevű Facebook-csoportban szerveződött a járvány idején a tópartra tervezett óriás luxusszálloda ellen, ami tönkretenné a környék egyedülálló természeti és épített környezetét. Ráadásul Orbán Viktor strómanja építené a 120 szobás szállodát.

Az eseményre nagyjából 800-1000 ember gyűlt össze a Kastély téren, ( bár egyesek szerint volt az 2,5 ezer ember is- a szerk.) ahonnan együtt sétáltak fel a polgármesteri hivatalhoz, ahol beszédeket mondtak különböző szakértők és aktivisták, a menet során pedig a Rithms of Resistance dobosai dobták fel a hangulatot-írja a Mérce.

tuntetes-tata0711-brucevilis_1.jpg

A rendezvény hangsúlyosan civil volt, a megjelent politikusokat külön is megkérték a szervezők, hogy ha el is jöttek, ne demonstráljanak pártjelképekkel, ezzel is utalva arra, hogy az Öreg-tó védelme pártokon átívelő ügy, és nem szeretnék, ha bármely erő kisajátítaná.

A két és fél órás  tüntetés jó hangulatban, rendzavarás nélkül zajlott.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6515996528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása