Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÓRHÁZI ÁGYKIÜRTÉSEK: Segítség azoknak Tatabányán is, akik a hatóságokhoz fordulnának

korhaziagya.jpg

Annak idején hatalmas felháborodást keltett az a döntés, hogy szabadítsák fel a kórházi ágyak 60 százalékát.  A hírek szerint akkor sok beteg maradt ellátás nélkül, sok olyan embert küldtek haza a kórházakból, akik súlyos betegségben szendvedtek, és nem tudtak magukról gondoskodni. A TASZ azoknak próbál segíteni, akik panaszt tennének az üggyel kapcsolatban.

“Hónapok óta húzódik a vizsgálat a hazaküldött betegek ügyében. Mintabeadványokkal segítünk, hogy az érintettek panaszai az ombudsmanhoz is elérjenek – ő ugyanis azt mondta, hogy senki nem fordult hozzá.

Mindannyian szeretnénk biztosak lenni abban, hogy senkit nem hagy cserben az egészségügyi ellátórendszer – akkor sem, amikor épp egy olyan komoly kihívásra kell felkészülnie, mint a koronavírus-járvány. Áprilisban azonban Kásler miniszter a kórházi ágykapacitás 60 százalékának „felszabadítására” adott utasítást nyolcnapos határidővel, aminek eredményeként sokan arról számoltak be, hogy egyik napról a másikra kellett megoldaniuk súlyos beteg, folyamatosan ápolásra szoruló hozzátartozójuk otthoni ellátását”-írják.

Bár alapvető jogok biztosa hivatalból vizsgálja az ágykapacitás „átszervezését” és az ellátások halasztását, azt írta, hogy „csak az ellátás elhalasztásával összefüggésben” fordultak hozzá érintettek panasszal, de egy beteg vagy hozzátartozó sem kereste meg azzal, hogy állapota ellenére hazaküldték a kórházból, megfelelő ellátás nélkül.

Hogy a kórházi ágykiürítések problémáját ne lehessen szőnyeg alá söpörni, olyan egyszerűen kitölthető mintabeadványokat osztott meg honlapján a TASZ, amelyekkel az érintett hozzátartozók panaszt tehetnek az Alapvető Jogok Biztosánál, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.

A mintabeadványokat innen lehet letölteni.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8515995494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása