Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

“MÉLTÓ” ZÁRÁS A KÖZGYŰLÉSEN: Elment Szücsné, kivonult a tatabányai ellenzék

tb-varoshaza-kepviselokkel.jpg

És eljött a TKTV-s napirendi pont, a szerződés felmondása kapcsán kialakult mizériáról.

Mint később kiderült, az utolsó napirendi pontnál Szücsné polgármester asszony alapvetően azt hangsúlyozza, hogy a döntése meglévő jogszabályoknak megfelelően történt. A jelenlegi törvények és helyi rendeletek szerint 365 napos határidővel ő, mint polgármester bármikor felmondhatja a szerződést.

Ezzel kapcsolatban a bizottságok előzetesen nem fogalmaztak meg véleményt.

Kérdések nem voltak, Schmidt Csaba kezdte a hozzászólásokat ebben az ügyben.

A fideszesek álláspontja szerint a felmondás a jelenlegi jogszabályokkal ellentétes, Szücsné nem dönthetett volna így. Véleményük szerint Szücsné a joggal visszaélve mondta fel a szerződést, egyébként is jó ez a kis TKTV, ahogy fogalmazott, a “mi tévénk”.

Többen mosolyogtak, amikor Schmidt azt mondta, hogy szerinte a közszolgálatiságot a TKTV mindenben teljesíti, kiegyensúlyozott, maradnia kellene nekik.

Boda képviselő megtámogatta tőle megszokott módon a Fidesz elképzelését, így azt mondta, neki a kormányhivatallal egyezik az álláspontja.

Renczes Dávid hivatkozott néhány példára, miszerint a kormányhivatalok sokszor politikai szinezet alapján meszelik el, vagy sem a vészhelyzetben hozott polgármesteri döntéseket, így Kancz Csabáék levele is tulajdonképpen egy véleménynek tekinthető.

Vejtey Miklós szerint volt egy informális megbeszélés a vészhelyzet idején, ahol nem kapott többséget a tévé szerződésének felmondása, ennek ellenére megtörtént.

Ezután megtörtént a szavazás a határozatról, amelynek eredményeként nem fogadják el a kormányhivatal érvelését, így nem állítják vissza a TKTV-s szerződést. Ebből valószínűleg további jogi viták lesznek a kormányhivatallal.

Ezek után következtek volna az interpellációk, de közben Szücsné Posztovics Ilonának el kellett mennie - átadta volna az ülés levezetését Fekete Miklós alpolgármesternek -, így nem tudott válaszolni a hozzáintézett Bereznai-féle interpellációra. Az önkormányzat szabályai szerint nincs szabályozva a kérdés, hogy mi történik akkor, ha nincs jelen, akitől az interpellációra a választ várják. Miután ez kiderült, Schmidt Csabáék a másik két interpellációt, amelyet Frankné Farkas Gabrielle illetve Nagy Béla terjesztett elő nem várták meg, így az ülés határozatképtelenségbe fulladt.

Foly.köv a legközelebbi rendkívüli ülésen.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7115992182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása