Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PETÍCIÓ A KATÁS-NYÚZÓ TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS ELLEN! Bedühödtek a könyvelők is

kata.png

Az egyesület már 2019 novemberében elindította a petícióját, de miután a kormány 2019 végén nem nyújtott be törvénymódosítást, a petíciót aláírók számának növekedése is megállt. Most viszont szeretnék, ha minél többen aláírnák azt.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete "A kisadózás szabályainak módosítását nem támogatom" - mondattal indított petíciót, mert - mint azt Facebook-oldalukon írják - "a kormány nem értette meg, hogy a munkaviszony és a vállalkozási/megbízási jogviszony pontosan nem választható szét, sehol a világon, de itt az ideje, hogy erről Magyarországon részletes jogszabályi definíció készüljön, amire se a Nemzetgazdasági Minisztérium, se a Pénzügyminisztérium nem volt eddig hajlandó."

Közleményükben figyelmeztetnek arra is, hogy a téma adójogi szankcionálása, fűnyíró elven működő büntetőadóval való kísérése súlyos hiba, visszalépést jelenthet a fehérítő intézkedések terén és következtében még több fiatal fog elvándorolni az országból. Ugyanis "a COVID-19 járvány alatt kiderült, hogy még több olyan munkakör van, aminek az ellátásához nincs szükség a - fiatalok körében amúgy is elavultnak tartott - munkaviszonyra."

Az egyesület közleményében emlékeztet rá, hogy már a Kata bevezetése után, 2012-ben is igyekeztek segítséget adni a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori vezetői számára egy részletes ágazati bontású szabályozás megalkotása érdekében, de semmilyen megkeresésre nem kaptak választ.

Ehhez képest a kormány úgy kommunikálja, hogy "igazságossá teszi a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályait", idézi az MTI a Magyar Nemzetben megjelent interjút Izer Norberttel, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárával, aki azt mondta, több tíz milliárd forint is származhat jövőre az átalakításból, és az összeget azok a nagy cégek róják majd le, amelyek színlelt szerződéssel foglalkoztatják az embereiket.

 MTI

 

Fotó: Facebook/ Magyar Könyvelők Országos Egyesülete 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5615970860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása