Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDEN SZEM A TATABÁNYAI JÁSZAI MARI SZÍNHÁZON! Újabb kulturális "hurikán" jön

a_szinhaz_epulete.jpg

A jelenleg rendelkezésre álló járványügyi információk birtokában a Jászai Mari Színház vezetése úgy döntött, hogy a Valahol Európában című musical bemutatójával – a szokásosnál 1 hónappal korábban – 2020. augusztus 29-én nyitja meg az új évadot. A színház addig – a fesztiválmeghívások kivételével – nem játszik a nyár folyamán, elmaradt előadásait az ezt követő időszakban pótolja. A Valahol Európában gyerekszereplő válogatása június elején sikeresen befejeződött, így júliusban megkezdődhetnek a darab próbái.

Az Imre Zoltán Programot 2017 januárjában hirdette meg az NKA. A program célja: lehetőséget biztosítani az ifjú művészek számára a bemutatkozáshoz, segíteni pályakezdésüket. A Jászai Mari Színház a 2020/2021. évadban ennek a programsorozatnak egyik vidéki játszóhelye lesz. A tatabányai közönség három estén találkozhat két-két fiatal koreográfus darabjaival, a Jászai Mari Színház 3 éve elindított táncszínházi programja keretében.

Crespo Rodrigo a színház új évadával kapcsolatban elmondta: „Azt hiszem, egyetlen olyan színház sincs a világon, mely ne sínylette volna meg nagyon komolyan a mögöttünk hagyott hónapokat. A különbség valószínűleg abban van az egyes intézmények között, hogy mindez milyen állapotban érte őket, és hogy milyen folyamatot szakított meg a válság. A járvány kitörését megelőző időszak számomra a közönség és a Jászai kapcsolatát, illetve a színházban folyó művészi munkát tekintve abszolút sikertörténet. Az elmúlt évek folyamatos építkezését követően tavaly meg tudtunk hirdetni egy olyan évadot, mely annak ellenére, hogy többen „túl kortársnak” gondolták Tatabányára, azt kell, mondjam, betalált a nézőinknél. 

Hiszek abban is, hogy ami pénzügyi oldalon folyamatosan problémákat okoz és szigorú megszorításokat igényel, az a művészi kreativitás oldaláról kompenzálható!

Ezt is figyelembe véve állítottuk össze a következő szezon programját, amiben minden műfajban a legjobbak szerepelnek. Olyan darabok, melyekben alkotónak és nézőnek egyaránt bőven van felfedeznivaló: a komoly magánéleti kérdésektől a társadalmi problémákig, a kacagtató bohózattól a musicalig, klasszikustól a kortárs darabokig. És mindehhez a „bevált csapatból” Guelmino Sándor, Szikszai Rémusz és Vidovszky György, két új, a Jászaiban eddig még nem dolgozott rendezővel, Fehér Balázs Benővel és Szabó Mátéval. Nagyon várjuk a találkozást mindegyikükkel! Bízom abban, hogy ősszel, ezekkel a bemutatókkal és nézőinkkel együtt folytathatjuk! Nyitásra fel!”

Felnőtt előadások a 2020/2021. évadban

Zeneszerző: Dés László Dalszöveg: Nemes István

Szövegkönyv: Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján

Valahol Európában

musical

Rendező: Szabó Máté

Nagyszínpad

Paolo Genovese

Teljesen idegenek

keserédes komédia

A Jászai Mari Színház és a Vaskakas Bábszínház közös produkciója

Rendező: Szikszai Rémusz

Kamaraszínház

Tasnádi István

Közellenség

zenés uszítás

Rendező: Vidovszky György

Nagyszínpad  

Christopher Hampton

Veszedelmes viszonyok

játék az érzelmekkel

Rendező: Guelmino Sándor

Nagyszínpad

Nyikolaj Vasziljevics Gogol

A revizor

komédia

Rendező: Fehér Balázs Benő

Nagyszínpad

Joe Orton

Amit a lakáj látott (a kulcslyukon át)

bohózat

Rendező: Guelmino Sándor

Nagyszínpad

Gyerekelőadások a 2020/2021. évadban

A szőrdisznyócska

Népmesék nyomán írta Fabók Mariann

népmese bábokkal

A Fabók Mancsi Bábszínháza előadása

Rendező: Fabók Mariann

Kamaraszínház 

A kisgömböc

magyar népmese

bábelőadás

A Marica Produkció előadása

Rendező: Tárnok Marica

Kamaraszínház

A kutyacska

magyar népmese

interaktív gyermekelőadás

Sanyi, Én és a Gyerekek előadása

Rendező: Tűzkő Sándor

Kamaraszínház

Vuk

Fekete István regénye alapján írta Gimesi Dóra

zenés mesejáték

Thuróczky Katalin – Arany Tamás

Keszekusza varázspálcája

öko-mese musical

A Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely Egyesület (Múzsák Társulat) előadása

Rendező: Tövispataki Beáta

Nagyszínpad 

Csillaglépő Csodaszarvas

bábelőadás

A Kabóca Bábszínház előadása

Rendező: Rumi László

Nagyszínpad

Rumini

táncos mesejáték

Az Inversedance – Fodor Zoltán társulata előadása

Koreográfia: Balkányi Kitty és Fodor Zoltán

Nagyszínpad

Kecskekatonaság

A népmese nyomán írta Tárnok Marica

bábelőadás

 

Fotó: Jászai Mari Színház

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9215970838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása