Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉBÁNYA KÖZGYŰLÉS 2.0: Schmidt-utalvány elhasalt, a legkisebb vállalkozások adóját eltörölték.

szucsne-feketemiklos-kozgyulesen.JPG

A következő napirend pontnál helyi adó elengedésről illetve a Schmidt Csabáék által elképzelt utalványról szavaztak, amit kávézókban, éttermekben illetve a fürdőben válthatnánk be Tatabányán.

Három jól elkülöníthető javaslat csomagból állt a napirend. 

Az elsőnél a 2,5 millió forint bevételt el nem érő vállalkozások helyi iparűzési adóját engednék el teljesen, ami a számítások szerint kb. 60 milliós összeget jelentene. Ebben a körben, amely tényleg azokat érinti a vállalkozók közül akik a legjobban rászorulnak (például kényszervállalkozók) az idei költségvetésben már az adó 50%-át elengedték, ami akkor 119 milliós könnyítést jelentett.

Szücsné polgármester asszony jelezte, hogy az előterjesztés 2. és 3. pontja meglehetősen aggályos, hiszen például a Schmidték szerint javasolt, az üzletek építmény adójának elengedése esetén nem tudni mi a pontos cél, hiszen az ingatlant sokféle célra használhatjuk, így nem tudni hogyan érvényesül az adó elengedésének szándéka.

Ezzel kapcsolatosan a jelenlévő egyik aljegyző pontosított, miszerint kb. 15%-nyi azon építmény tulajdonosnak az aránya, aki az üzletében saját maga dolgozik, így 85%-ban a tulajdonos kapná a kedvezményt, nem pedig a vállalkozások.

Schmidt szerint ezen nem kellene akadékoskodni, szerinte a bérbeadók is rászorulhatnak szerinte a kedvezményre, hiszen verseny van ezen a fronton.

A valószínűleg “harmónikusabb” szavazás miatt, az előtt Fekete Miklós találkozót bonyolított le Schmidt frakcióvezetővel, valószínűleg megvitatni a szavazás mikéntjét.

Ezek után pontonként szavaztak, az előterjesztésről.

Egyhangúlag elengedték a 2,5 millió alatti árbevételű tatabányai vállalkozások helyi iparűzési adóját a 2020-as évre, a részleteket a hivatalban dolgozzák ki a következő ülésre.

A másik két javaslatot nem fogadták el, tehát a 100m2-nél kisebb üzletek építményadóját nem engedték el, illetve Schmidt-féle szórakozási utalványt sem fogadták el.

Jön a foci, ott 30 millióról szavaznak.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5315969542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása