Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELKEZDŐDÖTT AZ ADOK-KAPOK A TATABÁNYAI KÖZGYŰLÉSBEN! Ovis eszközök, albérleti támogatás először

tb-varoshaza-kepviselokkel.jpg

Hónapok óta először ült össze a képviselőtestület, új technikai eszközök várták a képviselőket.

A fideszesek rögtön levetették volna az óvodai eszközök beszerzéséről szóló napirendet (LINK), mondván például nem történt egyeztetés az óvoda vezetőkkel, Magyarné szerint. Ezt Szücsné visszautasította, mondván komoly erőket felvonultatva tekintették át az ovik helyzetét, úgy született az előterjesztés.

Magyarné szerint problémás a napirend közbeszerzési szempontból is, de a polgármester asszony felhívta a figyelmét, hogy ezután lesz még nyílt eljárás.

A kis intermezzo után megkezdődött az érdemi munka, az eredeti napirendet fogadták el.

Első napirendi pontként a szociális támogatási előterjesztésről esett szó, amely egy fideszes elképzelések szerint albérleti támogatásról (pontosabban annak hivatal által történő kidolgoztatásáról) esett szó. Magával az elvi döntéssel mindenki egyetértett, viszont a részletszabályokkal Schmidték adósak maradtak, legalábbis a Fekete Miklós vezette Összefogás frakció tagjainak hozzászólói szerint. 

Bereznai Schmidt segítségére sietett, mondván a beruházásoknál sem a képviselők rajzolják a terveket, majd a hivatalban kidolgozzák a részleteket. Nem akarták megérteni, hogy ilyen fontos kérdéseknél irányelveket kellene meghatározni, hogy pontos, jogilag elfogadható szabályozásról születhessen döntés a következő ülésen.

Boda Bánk is csatlakozott a fideszesekhez, sőt ő szinte mindenkinek adna, aki például Tatabányán dolgozik, a lényeget tekintve szerinte is elég részletes a kidolgozás, fogadják el. Magyarné Kocsis Andrea képviselőasszony szerint csak a szándék deklarálását jelenti az elfogadás, semmi más célja nincs.

Turza “Éleskés” Károly szerint ha gondjuk van az Összefogás képviselőinek a részletekkel, akkor nem érti miért nem dolgozták ki ők a részleteket.

Fekete Miklós szerint Schmidték a kényes kérdéseket szándékosan kerüli, egy példát mondott, az ukránok kapjanak-e támogatást, ha itt laknak?

Magyarné Fekete Miklós hozzászólásán értetlenkedett, mondván biztos memória zavarban szenved, úgy gondolja az egyeztetésen ezt körüljárták.

Bereznai utolsóként sajnálkozását fejezte ki az egész vitáról, hiszen a járvány alatt nem vizsgálták, az önkormányzati bérlakásban élők elvesztették-e munkájukat, ennek ellenére mindenkinek elengedték 3 hónapra a lakásbérleti díjat.

A vita ellenére egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9815960310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása