Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Varga pénzügyminiszter rossz hírt hozott a tatabányai nyugdíjasoknak! KATA-sok célkeresztben

celk.jpg

A gazdaságvédelmi alapról, nyugdíjasok extra juttatásáról, a KATA-s vállalkozók vizsgálatáról beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter egy interjúban.

Arra a kérdésre, hogy  idén számíthatnak-e az idősek az év végén valamilyen extra juttatásra, a miniszter azt tudta mondani, hogy még korai lenne válaszolni a kérdésre, majd a szeptemberi és az októberi adatok lesznek mérvadóak. Ugyankkor hozzátette, hogy a magyar gazdaság zsugorodni fog, nagyjából három százalékkal.

“A költségvetési hiány – ha korábbi évekkel ellentétben – három százalék felett lesz: 3,8 százalékkal számoltunk, de megeshet, hogy a mutató ezt is meghaladja végül. Államadósságunk szintén növekedhet, az év végére újra a GDP hetven százaléka fölé emelkedhet. Ilyen helyzetben elsősorban a munkahelyek megtartására, a gazdaság stabilizálására összpontosíthatunk.” -fogalmazott. Amiből egyrészt arra lehet következtetni, hogy a kormány kommunikációjától eltérően bizony komoly bajban van a magyar gazdaság, másrészt a nyugdíjasok év végén ne nagyon reménykedjenek plusz juttatásban. Amit még elmondott a politikus, hogy megalapítják a gazdaságvédelmi operatív törzset, rövid elnevezéssel a GOP-ot, bármit is jelentsen ez. Varga szerint a GOP, nyolc-tíz államit szervezetet tömörít majd magában, például az adóhivatal, fogyasztóvédelem és az államkincstár képviselőit.

Azért éppen őket, mert a GOP azt a feladatot kapja, hogy azonosítsa és számolja fel azokat az adminisztratív szabályokat, amelyek fékezik az újraindítást, akadályozzák a vállalkozások tevékenységét, megnehezítik a hétköznapi ügymenetet. Hát, ha olyan hatékonysággal fognak működni, mint az operatív törzs, akkor nehéz hónapok elé nézünk.

De a KATA-sokat is újra kipécézte magának a kormány, szinte biztos, hogy szigorítani fognak, mert azt mondják, hogy sok a bújtatott foglalkoztatás ebben a szektorban. Bár itt érdemes megjegyezni, hogy ők alakították ki a katások szabályozását, miért nem csinálták már az elején úgy, hogy ne lehessen kijátszani. De valószínűbb, hogy igazából arról van szó, hogy elszámolták magukat a katások befizetései kapcsán, és nem elég a pénz, sarcolni kell. Mondjuk az új szabályozás csak jövőre léphet életbe.

Mindenesetre jobb, ha felkészülünk a legrosszabbra, mert ezek az intézkedések valami nagyon rossznak az előérzetét erősíthetik, ráadásul úgy, hogy a bajba jutott embereken effektíve nem segítettek a rengeteg milliárdból. 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3015904198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása