Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZÜCSNÉ ÉS A TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS! Költségvetési módosítót kért a parlamentben

tbvasutallomas_belul-szucsnekepevel.jpg

Úgy tűnik nagyon komoly szándék van a jelenlegi városvezetés részéről, hogy az évtizedek óta húzódó és Tatabánya egyértelmű szégyenfoltjává vált vasútállomás kérdését megoldják.

Annak ellenére megpróbálnak mindent, hogy tavaly kiderült, évtizedes hitegetés után még jól belénk is rúgtak, mert egy 2019. szeptemberi kormánydöntés alapján Tatabánya egyelőre kikerült az intermodális csomópont fejlesztéseket tartalmazó kormányzati programból is. (Magyarán ígéret sincs a közeljövőben vasútállomásra). Így látott munkához az új polgármester és csapata, aki egyik komoly ígéretének szánta, hogy kezd valamit a vasútállomással, minimum akadálymentesíti.

Kapóra jött nekik, hogy volt egy függőben lévő beruházás, amely során piacot akartak építeni a volt Turul mozi helyén, de lássuk be, oda épeszű ember nem akarhatja megvalósítani. Ráadásul a beadott ajánlatok ellentételezéséhez sok pénz hiányzott, ezért őszintén szólva nyugodtan le is lehet fújni.

A Modern Városok Program keretében a Kormány és Tatabánya Megyei Jogú Város között köttetett megállapodásban egyébként rögzítették, hogy kiemelt beruházási tervként szerepelt a város közlekedésének korszerűsítése.

Ezen gondolatok mentén Szücsné fogta magát, és az elmúlt napokban megkeresett négy különböző, ellenzéki és kormánypárti országgyűlési képviselőt (köztük Bencsik Jánost is tudomásunk szerint), hogy adjanak be a vita alatt lévő költségvetési törvényjavaslatokhoz - módosító indítványt a tatabányai KONZUM és vasútállomás felújítása érdekében. Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke vevő volt az ötletre és benyújtotta azt. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága a jövő hét folyamán tárgyalni fogja a törvénymódosító javaslatot, mely 3 milliárd Ft-ot biztosítana a felújításra.

Így össze lehetne kötni a kellemeset a hasznossal és évtizedes szégyenfoltot letörölni Tatabánya arcáról. 

Vajon megengedik Szücsnének, hogy sikerre vigye, ami Bencsik Jánosnak és Schmidt Csabának nem sikerült?

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4515808876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása