Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJRA LÁTOGATHATÓK AZ IDŐSOTTHONOK TATABÁNYÁN! Mutatjuk a feltételeket

idosotthontb.jpg

Részlegesen feloldják a látogatási tilalmat az ESZI tatabányai idősek otthonaiban. Szigorú óvintézkedések mellett kezdődhet meg a korlátozások lazítása.

Mecsei Ilona, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője elmondta, az idősek számára nagyon sokat jelent a hozzátartozókkal való találkozás, a személyes kapcsolattartás. Nehéz időszak volt az elszigeteltség mind nekik, mind a családnak, de az intézmény munkatársainak is. A járványveszély továbbra is fennáll, így szigorú szabályokat írt elő a vezető.

A Szent Teréz Idősek Otthonában és a Szent Margit Idősek Otthonában a látogatási idő hétköznap 9 – 12 óráig és 14 – 17 óráig, szombat-vasárnap 9 – 12 óráig és 13 – 15 óra közötti időben lehetséges, legfeljebb 30 perc időtartamra. Csak egészséges személy látogathatja, csak a saját hozzátartozóját. A bejáratnál elhelyezett vírusölő hatású kézfertőtlenítőszer és a maszk viselése kötelező.

A kijárási tilalom a két intézményben továbbra is érvényben van, a szabadság kiadása engedélyezett, visszatéréskor is szükséges egy negatív eredmény.

További részletek a www.tatabanya.hu és az ESZI internetes oldalán.

A látogatás a Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilon udvarán, az I. – II. pavilon épülete körüli parkban történhet.  Az udvaron maszk nélkül két méteres távolság megtartása mellett, pavilononként egy- időben maximum tíz látogatható tartózkodhat. Rossz időjárás esetén a pavilonok hátsó bejáratánál kell bemenni és a látogatás céljára kijelölt helyiségben történhet a látogató fogadása. Ebben az esetben a maszk viselése kötelező.

A Szent Margit Idősek Otthonában az udvaron maszk nélkül két méteres távolság megtartásával, vagy az aulában történhet maszkban. Egyidőben öt látogatható jelenlétében történhet a látogatás. Maszkot és kézfertőtlenítőt az intézmény biztosít.

A szobában fekvő beteg látogatása kézfertőtlenítés után, maszkban történik. Maszkot az intézmény portáján belépéskor biztosít az intézmény. Többágyas szobában egyidőben csak egy látogató tartózkodhat -írja a városi portál.

 Az izolációs helyiségben megfigyelés céljából tartózkodókat továbbra sem lehet látogatni.

 Az intézményben lakók részére csak eredeti csomagolású, nem romlandó élelmiszert szabad behozni, ami egy két nap alatt elfogyasztható.

Új  gondozott saját otthonából (nem egészségügyi intézményből) is csak akkor kerülhet felvételre, ha rendelkezésre áll négy napnál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR vizsgálati eredmény. Ezután kerül elhelyezésre a kijelölt izolációs helyiségben két hét megfigyelésre az új lakó.

 A hozzátartozóktól kérik a látogatási korlátozások betartását.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2215742868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása