Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEMÉNYEN RÁCSESZTEK A TATABÁNYAI DÍLEREK! Havi egy kiló kábszer volt a mérlegük

marcsi.jpg

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat két letartóztatásban lévő férfival szemben, akik jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek Tatabányán és ebből tízmillió forint haszonra tettek szert.

A két férfi 2018. év májusában megállapodott abban, hogy egyikük a budapesti kapcsolatait kihasználva rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát szerezni, amelyet Tatabányán értékesítenek. Megbeszélték azt is, hogy a marihuánát a társa bérelt tatabányai lakásában fogják tároln, amíg azt el nem adják.

Ennek megfelelően a férfi az év júniusától legalább havi rendszerességgel egy-egy kg marihuánát szerzett meg.  Az újabb egy kg marihuána beszerzésére általában akkor került sor, miután a korábban megszerzett, és készletezett marihuána nagy részét már eladták. Mindkét vádlott tartózkodási helyéről foglalt le a nyomozó hatóság eladásra szánt kábítószert.

A férfiak  elfogásukig jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek, amiből tízmillió forint haszonra tettek szert.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy a bíróság az egyik férfit 5 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, társát 6 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a lefoglalt kábítószereket kobozza el. Ezen túlmenően a bíróság mindkét vádlottal szemben öt-öt millió forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a férfiak letartóztatását az elsőfokú tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tartsa fenn, tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr415722416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása