Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EGÉSZSÉGÜGYI ÚTLEVELET KAPSZ, HA UTAZNÁL?! Így állhat helyre a turizmus

nyaralas_tiu_hu.jpg

Miközben Európában mindenhol a lazítások időszakát éljük, már konkrét megoldások körvonalazódnak, hogy a járvány miatt leállt turizmust biztonságosan újraélesszék.

Fontos, hogy a nyitás nem mehet az egészségünk rovására, így fokozott intézkedésekre lehet szükség. Azt rebesgetik, ennek egyik eleme a Covid-19 útlevél lehet – írt erről egy utazási oldal.

Több uniós tagállam is szorgalmazza ezen okmány bevezetését és használatát. Mi is ez? Egy elektronikus okmány, amely igazolja az egyén egészségi állapotát és megerősíti, hogy negatívnak bizonyult a COVID-19 teszten. Az utazók bemutatják a dokumentumot okostelefonjukon, mielőtt felszállnak a járműre, majd a célállomáson ellenőriznék a testhőmérsékletüket, amint leszálltak. Népszerű turisztikai célpontok, például Szardínia, Capri és Ischia Olaszországban és a spanyol Baleár-szigetek is fontolóra vették hasonló intézkedések meghozatalát.

A német, a francia és az Egyesült Királyság kormányai folytatják a megbeszéléseket kutatókkal és technológiai cégekkel az egészségügyi útlevelek kidolgozásának lehetőségéről, ami hasonlóan a kínai színkóddal ellátott QR-egészségügyi rendszerhez ellenőrzi, hogy az egyén fertőzésveszélyt jelent-e. Az útlevelek az antitest-tesztekből származó adatokat használják fel, hogy megállapítsák, az illető jelenleg rendelkezik-e vírussal vagy sem. Persze ennek is van hátulütője…

Az egyik legnagyobb kérdőjelet az okozza, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy azok az emberek, akiknél a COVID-19-ből való felépülés után antitestek alakulnak ki, immunisak vagy sem egy második fertőzésre. Jelenleg még több kutatásra van szükség az egészségügyi útlevelek életbe lépése előtt, ám addig is egyre több reptéren tesztelik koronavírusra az utazókat.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4815703294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása