Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN KÉT KERÉKEN IS ÉRKEZIK A SEGÍTSÉG! Munkában a Bajnok-csapat

segitsegnyujtas-voroskereszt-hu.jpg

Önkéntesek, két keréken is segítenek Tatabányán a Vöröskereszt kötelékében, a 100-nál is több segítő között. A jelenlegi járványhelyzetben az olykor egyedi kérések teljesítésébe egy egyedülálló bringás csapat is beszállt.

„A melegételek napi kiszállítása mellett intézzük a bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését, de kértek már kutyasétáltatást, favágást, meseolvasást is. Sokan, főleg idős hölgyek kérnek segítséget, már rendszeresen telefonálnak.”

– mondja Hamburgerné Ujvári Irén, a Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei vezetője aktuális feladataik sokrétűségéről.

Nemcsak a feladatok bővültek a járványhelyzet alatt szerencsére, hanem a megyében önkénteskedő 80–90 fős állandó csapathoz mintegy 20-an csatlakoztak, ami azért is fontos, mert az idősebb munkatársakat ők is kivonták a segítségnyújtók közül.

A tatabányai önkormányzat megbízásából a mostani koronavírus-járványban, ma már 280 idős, fogyatékos vagy rászoruló lakosnak szállítanak meleg ételt minden nap Tatabánya területén; május 4-ig összesen 11 140 adagot juttatunk célba. Fontos megemlíteni, hogy a tatabányai melegétel-ellátást az önkormányzat finanszírozza.

Habár a napi menüt főleg autókkal viszik házhoz, de a 70 év felettieket és a rászoruló családokat a Tatabánya Bike Kommandó nevű önszerveződő akciócsoportja is segíti. A mintegy tízfős csapat alapítója, Bajnok Gábor régóta a Vöröskereszt aktív tagja – általában elsősorban a véradások frontján segít –, így jött számára az ötlet, hogy a jótékonykodást hobbijával, a kerékpározással kösse össze.

„Már két éve is szerettem volna hasonló akciót indítani, most talált támogatásra”

– mondja Gábor, aki idén március közepén kapott megerősítést arról, hogy a Vöröskeresztnek szüksége van kerékpáros segítőkre a megyében. Két nap alatt össze is állt a csapata, akik, ahogy mondja, „rendszeresen tekertek eddig is, biciklisek, sportemberek. Ők most bevásárolni, patikába járnak azok kedvéért, akik kérik, szombatonként pedig együtt is nekiindulnak a külvárosnak, hogy adományokat osszanak hátizsákjaikból.

(via Vöröskereszt)

Fotók: Jóri András / Magyar Vöröskereszt

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3015697130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása