Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

500 MILLIÓS ÚTFEJLESZTÉS TATABÁNYÁN! Az óvárosi lakókat mentesítik a teherautóktól

aszfaltozas.jpg

Tatabányán közvetlen összeköttetést alakítanak ki a Galla ipari övezet és az M1-es autópálya óvárosi lehajtója között, így kitilthatják Óváros fő közlekedési útjáról az iparterületre szállító, öt tonnánál nehezebb teherautókat - közölte a polgármester az MTI-vel.

Szücsné Posztovics Ilona elmondta, a területen működő kis- és középvállalkozások fejlesztési terveinek támogatása, telephelyeik megközelíthetősége ugyanolyan jelentőséggel bír a beruházásban, mint a lakosság számára a teherforgalom elterelése.

A munkálatok során 1700 méteren újítják fel a teljes útburkolatot, és fél kilométeren új útpályát építenek. Az út kialakításához ingatlanokat kellett vásárolni, valamint megállapodást kötöttek a MÁV-val egy használaton kívüli iparvágány megszüntetéséről.

Az 508 millió forintos beruházásból 328 millió forintot tesz ki az uniós támogatás, 180 millió forint az önkormányzat önrésze.

A Galla ipari övezet Tatabánya Budapest felőli részén található, a csaknem kilenc hektáros területen jelen van a műpadlót gyártó Graboplast Zrt., valamint a víztisztító membránokat készítő SUEZ Water Technologies and Solutions, illetve számos kis- és közepes vállalkozás. A társaságok csaknem hatszáz embernek adnak munkát, és a további betelepülők 90 új munkahelyet hoznak majd létre.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8215645594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása