Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZENT BORBÁLÁBAN KEZELTÉK A KORONAVÍRUSOS VESEBETEGET! Karantén alatt a hajléktalanszálló

orszlany_szallo_lazok_zoltan.jpg

Karantén alatt az oroszlányi hajléktalanszálló: a városvezető állítása szerint az intézmény egyik lakója fertőződött meg, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban több alkalommal vesedialízisen esett át. A fertőzött személyt jelenleg kórházban kezelik.

“Hatósági karantén alatt a hajléktalanszálló.

A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik.

A beteg járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik” - írta Lazók Zoltán polgármester.

A megyei tisztifőorvos, a város polgármesterével együttműködve, hétfői naptól elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 főt hatósági karanténba helyeztek, és kijelölték számukra a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot.

Az épületet a hétvégén átrendezték annak érdekében, hogy a 48 fős létszámra irányuló hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. Az ellátottakkal önkéntes alapon két fő költözik be a szociális szolgálat munkatársai közül a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszer működtetésével a nap 24 órájában figyeli mind a házban, mind a lezárt kertrészben történő mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van.

orszlany_szallo_lazok_zoltan_2.jpg

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterületfelügyelet is fokozott ellenőrzést végez.

“A hatósági karantén ideje alatt a hajléktalan szálló teljes körűen fertőtlenítésre kerül. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.”-írja a polgármester a Facebookon.

 

Fotó: Facebook/ Lazók Zoltán

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4715644672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása