Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NEM VOLT AZ ELHUNYT TATABÁNYAI FIATAL BETEGSZÁLLÍTÓNAK ALAPBETEGSÉGE!

szent_borbi_korhaz_tb.jpg

Tegnap beszámoltunk, hogy sajnos egy 41 éves tatabányai betegszállító férfi a magyarországi koronavírus járvány első egészségügyi áldozata.

Az RTL Híradó újságírói a mai napon tudtak az elhunyt férfi feleségével beszélni, amelyről a műsorban beszámolót készítettek.

A férfi közel 20 éve dolgozott a Szent Borbála kórházban, ahol a felesége is dolgozik, akivel 10 éve házasodtak össze. A kórházban a beteg hordta, ezért sok beteggel találkozott közvetlenül és a kórházat is bejárta nap, mint nap. Március közepén jelentkeztek nála az enyhe tünetek, utána, vagyis kb. öt hete került a székesfehérvári kórházba, akkor látta a családja utoljára.

Hozzá kell tenni, hogy az elhunyt férfi feleséget nagyon megviselték a történtek, hivatalosan ezért nyilatkozni nem akart.

Annyit elmondott az RTL Híradó újságírójának, hogy a férjének nem volt alapbetegsége, amikor bekerült a kórházba, a bent tartózkodás közben kapta el a fertőzéseket. Ezen fertőzések közül az egyik az ún. MRSA volt, másik betegségként bélfertőzés lépett fel. 

A tegnapi nap során Müller Cecília országos tisztifőorvos az alapbetegségekkel magyarázta a férfi elhalálozását.

Itt jegyezzük meg, hogy az egészségügyben dolgozók helyzetére intő példa, hogy nemrég a tatabányai kórházban 21 egészségügyi dolgozó és több beteg kapta el a vírust, 61-en pedig fertőzésgyanúval vannak azóta otthon.

Sajnos az egészségügyi dolgozók fertőzöttségéről nem adnak ki hivatalos adatokat, legutóbb Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el sajtótájékoztatóján, hogy Magyarországon is az európai átlagnak felel meg az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége, vagyis kb. 11-12%.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4515643240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása