Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI BAJBAN A SZENT BORBÁLA! Állami segítség kell a kieső dolgozók miatt

szentborbala-belsofoto.jpg

Két napja írtunk róla, hogy a Szent Borbálában egészségügyi dolgozók és betegek fertőződtek meg, ami az utóbbi napok jelentősen megnövekedett esetszámot okozta. 

A jelenlegi tájékoztatások szerint már 17 egészségügyi dolgozó pozitív koronavírustesztjének eredményét ismerték el a tatabányai kórházban - a hvg.hu szerint. Többen még rajtuk kívül is karanténba kerültek és kiderült, hogy betegek is megfertőződtek, de az ő számukat betegjogokra hivatkozva nem közölték. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) illetve az Országos Tisztiorvosi Hivataltól kért segítséget még tegnap előtt a tatabányai Szent Borbála Kórház, miután szerdán reggelre kiderült, 14 dolgozójuk koronavírusos lett, további csaknem harminc orvost vagy ápolót pedig el kellett különíteni a tüneteik miatt, vagy azért, mert szoros kontaktusba kerültek az igazoltan fertőzöttekkel - ezt Balogh Márta sajtófőnök mondta el. A kontaktok miatt összesen 53 ember érintett a fertőzésben. Ennyi ember egyszerre történő kiesése létszámgondot okoz a kórházban, önerőből nem tudják pótolni.

Balogh Márta a lap kérdésére a pótlás sikeréről nem mondott semmit, de az Operatív Törzs sem válaszolt, szokásához híven. 

A betegekkel kapcsolatosan annyit mondott a szóvivő, betegeket is tesztelnek, egy nemrégi kórházas Facebook bejegyzésben elismerték, hogy betegek is vannak a fertőzöttek között, azt azonban ott sem árulták el, mégis mennyien.

A megyében mindenesetre a hétvége óta 43-mal nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így összesen 68 betegről tudni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8215637530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása