Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MOST NEM JUT A TATABÁNYAI NYUGDÍJASOKNAK! De Bencsikék 11% fizetésemelést kaptak

bencsik-parlamentben-index-hu.jpg

Miközben jónéhány más ország vezetői a jelenlegi koronavírus járvány miatt inkább csökkenti fizetését, vagy lemond egy részéről, Magyarországon emelt fizetések érkeztek a parlamenti képviselőink számláira. 

  • a bolgár képviselők és kormánytagok teljes fizetésükről lemondtak a járványhelyzet idejére,
  • a szlovén kormány azzal egyidőben, hogy megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét, felajánlotta fizetésének 30 százalékát, 
  • az albán miniszterek keresetét pedig lefelezték a veszélyhelyzet idejére.
  • Új-Zélandon pedig a 6 hónapig a fizetés 20 százalékáról mondanak le a kormány tagjai és a vezetők. 

Egyelőre még nem gondolkodtak ezen a magyar kormány tagjai és a képviselők, így a fenti példákkal párhuzamosan Magyarországon április elején 11,4 százalékkal magasabb fizetést kaptak az állami vezetők. Nominális ez jelentős havi pluszt jelent esetükben - foglalta ezt össze az mfor.hu 

A képviselői alapbér 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedett, vagyis most már mindenki a parlamentben milliomos havi szinten, a bérlapok szerint. Mindez a számláikon átlagosa 733 761 forintot jelent.

Természetesen nem ez az összes, amit hazavisznek, hiszen a különböző pótlékokkal a jövedelmük jelentősen megemelkedik.

  • az állandó bizottsági tagoknak 1 324 080 forint szerepel a bérlapján, 
  • aki két testületben vagy a törvényalkotási bizottságban tag, 1,5 milliónál is többet keres. 
  • A frakcióvezetők még ennél is jobban járnak, hiszen kétszeres szorzót alkalmaznak a fizetésüknél, vagyis bruttóban 2 206 800 forintot keresnek, 
  • ugyanez az ő helyetteseik esetén 1,87 milliót jelent. 

A parlamentben a csúcsfizetést Kövér László házelnök kapja, bruttó 2 979 180 forintra jogosult, vagyis nettó 1 981 150 üti a markát. Hirtelen, ez 200 ezer forinttal több keresetet jelent. 

A kormány tagjai még ennél is “megbecsültebbek”, ha képviselők, mindkét posztért felveszik a juttatást. Összesen így havi 3 308 600 forintért végzik a munkájukat, családi kedvezmények nélkül minimum 2,2 milliót vihetnek haza. 

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy több magyar település van, ahol nem követik a magyar kormány példáját, inkább lemondanak a tiszteletdíjukról a válságra való tekintettel. 

A fideszes vezetésű Berettyóújfalu például a felére csökkentették a képviselői tiszteletdíjakat, Komáromban is 50 százalékos vágásról határozott a testület. Mezőberényben kétlépcsőben vágják meg a tiszteletdíjakat: április elsejétől 50, majd május elsejétől 75 százalékkal csökkentik a juttatásokat. Eger alpolgármestere pedig a teljes tiszteletdíjáról mondott le a kialakult helyzet miatt. 

Tatabányáról érkeztek hírek képviselők és különböző bizottsági tagok felajánlásairól, de összesített lista nem áll rendelkezésre és rendelet sem született még a tiszteletdíjak csökkentéséről. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4315618872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása