Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÁR TAXISOK IS VIHETIK TATABÁNYÁN A PIZZÁT ÉS A TEJET! Új szabályokat kaptak

taxi_civlhetes.jpg

Egy szerdán megjelent rendelet széles körben teszi lehetővé a taxisok, taxitársaságok részvételét az áruk kiszállításában azzal, hogy e tevékenységük végzése során mentesíti őket a személyszállításra vonatkozó követelmények alól a veszélyhelyzet idejére.

Ez segítség lehet azoknak a éttermeknek és üzleteknek, amelyek a megnövekedett házhozszállítási igényeket csak nehezen tudják teljesíteni, emellett pedig a személyszállítóknak is lehetőség, hiszen a jelentősen megcsappant utasszám miatt kieső bevételeik egy részét így pótolni tudják.

Márciusban megkönnyítették az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem végzését a vállalkozások számára. A veszélyhelyzet idején e tevékenységek bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatóak, ha a kereskedő napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmaz. Az újabb lépéssel az e feladatokba szerződésekkel bevont taxis vállalkozások egyértelmű átmeneti szabályozás mentén segíthetik a létfontosságú cikkek házhozszállítását.

A rendelkezés kizárólag az említett áruszállítás során ad ideiglenes felmentést a személyszállítás kötelező feltételeinek alkalmazása alól, ennek megfelelően utas és áru egyszerre továbbra sem szállítható taxin.

Az átmeneti előírásokat amely a taxisoknak a lakosság ellátásában való részvételéről szól, ezen a linken található kormányrendelet tartalmazza.

címlap: sikerado.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3115619008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása