Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA JOLLY JOKEREI: Az óvónéniknek, bölcsiseknek és sofőröknek találtak új feladatot

otthonapolas.jpg

Pénteken adták ki a legfrissebb Önkormányzati Hírlevelet amelyet Kásler Miklós jegyzett. 

A fogyatékossággal, de saját otthonukban élő emberek és családjaik támogatásáról szóló, a koronavírus-járvány idejére vonatkozó intézkedési tervet kaptak az önkormányzatok a minisztertől. Létszámukat tekintve hivatalosan a lakosság 4,9  százaléka vallotta magát a legutóbbi népszámláláskor fogyatékosnak, de a nemzetközi vizsgálatokra épülő szakértői becslések szerint többen lehetnek, a valós szám s inkább az 1 milliót közelítheti, vagyis a lakosság 10%-a. 

Rájuk nézve a megfertőződés, „fokozottan súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat”. Mondjuk a hírlevélben vagányan leírják, hogy 

 A Kormány nem hagy magára egyetlen fogyatékos személyt sem, és kiemelten gondoskodik róluk.

Aztán kiosztja a feladatot:

  • Az önkormányzatoknak kell felmérni, hányan szorulnak közülük a veszélyhelyzet időszakában vagy később támogatásra, például a gondozó családtag betegsége vagy karantén idején.
  • Az önkormányzatok önkénteseket biztosítson nekik
  • Ingyen vezetéknélküli hálózat minden ilyen családnak, feltelepíteni a meglévő eszközeikre megfelelő applikációkat, illetve ha ez megtörtént, akkor meg is kell őket a használatukra tanítani.
  • Ha valakinek nincs ilyen eszköze, törekedni kell, hogy hozzájusson (bármit is jelentsen ez)

És honnan lesznek minderre emberek? Kásler ki is jelöli, hogy milyen körből lehet meríteni, mert az átmenetileg bezárt állami intézmények munkatársai (bölcsődék, óvodák), illetve a nélkülözhető alkalmazottak (pl. a gépkocsivezetők) szerinte pont kapóra jönnek ennek ellátására.

Mindez választ adhat arra a kérdésre, amelyet emailben, napokkal ezelőtt elküldtünk Szücsné polgármesternek, a jegyzőnek illetve kommunikációs stábnak, és eddig nem sikerült megválaszolni, nevezetesen:

“Az óvónők, a bölcsődei dolgozók, vagy az önkormányzati dolgozók fognak-e más területen is dolgozni, mint pl. Ferencvárosban, ahol többek között szociális területen számítanak a munkájukra?”

A fentiekből kiindulva valószínűleg arra készülhetnek az önkormányzati és állami alkalmazottak is, hogy ők fogják a jolly joker szerepét alakítani, vagyis kis túlzással, amilyen munka lesz, oda fogják vezényelni.

címlap: illusztráció

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3115568722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása