Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SEGÍTENEK A TATABÁNYAI MUNKANÉLKÜLIEKNEK? Ferencváros most indítja

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

A koronavírus által letarolt, és megtizedelt gazdaság előtt álló kihívások legnagyobbika, hogy mi lesz a munkahelyekkel illetve a helyi lakosok jövedelmével.

Az nem is lehet kérdés, hogy valamiféle központi segítségre van szüksége sokaknak. Erre vonatkozóan elindultak hangos gondolkodások, ebben talán a legtovább Budapest IX. kerületének polgármestere, Baranyi Krisztina jutott, aki azt jelentette ki a ma nap, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt, a ferencvárosi önkormányzat rendkívüli pandémiás járadékot nyújt azoknak a kilencedik kerületi lakosoknak, akiknek a járvány hatásai miatt megszűnt a jövedelme.

300 millió forintot különíttek el erre a célra, hogy segítsék a váratlanul bajba jutott polgártársaiknak átvészelni ezt az időszakot. A koronavírus-járvány miatt számos munkahely szűnt/szűnik meg. Egyik napról a másikra veszítik el emberek tízezrei a munkájukat ezekben a hetekben.

Gyári munkások, vendéglátósok, zenészek, recepciósok, fotósok, konyhásnénik, rendezvényszervezők, kereskedők, színészek, takarítók, idegenvezetők, kozmetikusok, és még sokan mások.

Az most megbecsülhetetlen, hogy ez a 300 millió forint mennyi időre lesz elég, reméli, mint ahogy sokan, hogy előbb-utóbb a Kormány is hozzátesz ehhez az összeghez. Pontosabban egy jelentős nagyságú segítséget ad a munkavállalónak, miután nekik köszönhető, hogy ez a jövedelem nélküli helyzet, a melósok szempontjából előállt.

Ferencvárosban ezt a rendkívüli járadékot április közepétől lehet igényelni, a részleteket hamarosan közzéteszik.

Ennyi Tatabányán is beleférne, a sok horrorárú beruházás helyett, többet érne.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8015570060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása