Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS HATÁSA A TATABÁNYAI SC-NÉL! Gyors és brutális, lefelezik a fizetéseket

tsc_1.jpg

Nagyon nehéz helyzetbe került a Tatabányai Sport Club vezetése, de főleg az ott dolgozó szakemberek és sportolók. Több edző és sportoló megkeresett minket az elmúlt napokban, és jelentős fizetéscsökkentésről számoltak be.

Elsőkörben Balogh Ferenc sporttanácsnokot kerestük meg telefonon a fizetések ügyében, de ő a TSC elnökéhez, Sámuel Botondhoz irányított minket. Ezek után levélben kérdeztük Sámuel Botondot a kialakult helyzetről, aki példaértékű gyorsasággal és őszinteséggel válaszolt kérdéseinkre.

Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy mekkora fizetéscsökkentésre tett javaslatot a TSC képviseletében az edzők és a sportolók felé? Az esetleges csökkentés milyen munkavállalói kört érint az egyesületen belül, és milyen konkrét okai vannak a meghozott intézkedésnek, hogy végleges- e csökkentés és szerződésmódosítással jár-e, valamint számíthatnak-e az érintettek arra, hogy később kifizetésre kerülnek ezek az összegek?

Sámuel Botond gyors válaszában leírta, hogy 81 munkavállalóból 8 főt voltak kénytelenek elbocsátani- a vezető reméli, csak néhány hónapra. 73 munkavállalónak, tehát mindenkinek, aki jelenleg a cégnél dolgozik pedig 50 százalékos bércsökkentést ajánlottak fel a vészhelyzet végéig. Kifejtette, hogy tekintettel a sporttevékenység felfüggesztésére sajnos a  tagdíjak , a szponzori, versenyrendezési bevételek és a szövetségi- és állami pénzek is csökkentek, ez is hozzájárult a döntés meghozatalához. Az állásidő ideje alatt egyéni edzéstervek írását, home office munkát várnak el a dolgozóktól. Sámuel szerint egyelőre az 50 százalékos bérek kifizetését tartani tudja a klub.

Ezek a lépések egy ilyen járvány idején sajnos egy sportegyesület életében elkerülhetetlenek, egy felelős vezető nagyon nehéz helyzetbe kerül, ráadásul még azt sem tudni, meddig kell majd fenntartani ezt az állapotot.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4015563616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása