Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NE ROHANJON A BANKBA! Közleményben kérik az Önök türelmét

otp.jpg

Megszólalt a Bankszövetség, miután a kormányfő által bejelentett intézkedések őket is nagyon mélyen érintik.

Közleményükben azt írják, hogy az eddig meghozott gazdasági intézkedések egyik leglényegesebb pénzügyi eleme a lakossági és vállalati hitelek törlesztési moratóriuma, amely jelenl pillanatban 2020. december 31-ig terjed, amely gyors és hatékony segítséget jelenthet a rászoruló családok és vállalatok számára. 

Az egész pénzügyi szféra – bankok és lízingcégek – a kormányrendelet által előírt intézkedéseknek megfelelően leállították az aktuális törlesztőrészletek beszedését a tegnapi nappal. Természetesen lesznek ügyfelek, akiknek nincs szükségük a jelenlegi helyzetben a moratórium igénybevételére, és az eredeti szerződési feltételek szerint kívánják folytatni a hitelük törlesztését, erre joguk és lehetőségük van.

Ennek jelzésére a bankszektor nyilatkozati lehetőséget biztosít, amely nyilatkozat a jövőben, a megadott intervallumban visszavonható. Jelenleg ilyen nyilatkozati formula nem áll rendelkezésre, erre vonatkozólag a minta közzétételéig az ügyfelek türelmét kérik, kidolgozása folyamatban van. Kérik, hogy erre vonatkozó előzetes kérdéseikkel a veszélyhelyzetre való tekintettel ne terheljék most meg a banki ügyfélszolgálatokat. Különösen személyesen ne keressék fel jelenleg a bankfiókokat.

A miniszterelnök bejelentéséhez kapcsolódó részletszabályok és a végrehajtás folyamatai egyeztetésre és pontos kialakításra várnak. Néhány napig szükség van az ügyfelek türelmére, ezt követően részletes tájékoztatást fog minden érintett kapni. 

A kormányzati döntések és áttételes hatásaik jelentősek. A bankszektor elég tőkeerős, hogy átvészelje a számításaik szerint, a halasztással érintett mintegy 450 milliárdos kamatbevétel időbeni elhalasztását. 

A pénzügyi szektor bízik abban, hogy a kormányzati intézkedések pontos, szigorú betartásával a nemzetgazdaság néhány hónapon belül túljuthat a kritikus időszakon és természetesen készülnek a járványhelyzet után a gazdasági aktivitás újraindítására. 

Nem felejtették el közleményük végére odaírni, hogy szerintük itt lenne az ideje a pénzintézeti ágazat extra terheinek eltörlésére, ezért 2021. január 1-vel kérik a bankszektort sújtó minden illetékteher és különadó kivezetését.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3415538158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása